Yleinen

Juurestagine ja tabbouleh-salaatti

14.09.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Janic Leino

time Created with Sketch.
1 h 30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tagine kasviksista. Luumuinen juurestagine yllätti tekijänsäkin maukkaudellaan. Kerrassaan mainio kasvisruoka, jossa juureksista, hedelmistä ja mausteista syntyy pata, joka ei lihaa kaipaa.

Ainekset

4 annosta

maidoton, munaton, vegaaninen

40 min + 1 h kypsennykseen

*

4 porkkanaa

1 keskikokoinen lanttu

1/2 mukulaselleri

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

3 rkl ras el hanout -mausteseosta

2 rkl oliiviöljyä

vettä

4 luumua

12 taatelia

lehtipersiljaa hienonnettuna

*

Ras el hanout:

2 tl hienonnettua juustokuminaa

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl suolaa

2 tl jauhettua mustapippuria

1/2 tl kanelia

1/2 tl jauhettuja korianterin siemeniä

1/2 tl cayennepippuria

1/2 tl jauhettua maustepippuria

*

Tabbouleh:

250 g bulguria

vettä

suolaa

1/2 kurkku

1 valkosipulinkynsi

4 tomaattia kuutioina

1 dl korianteria hienonnettuna

1 dl persiljaa hienonnettuna

6 rkl oliiviöljyä

1 sitruuna (kuori + 2 rkl mehua)

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele juurekset isohkoiksi paloiksi. Kuori sipulit. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Valmista ras el hanout -masteseos sekoittamalla kaikki mausteet keskenään.
3. Kuumenna taginepata tai käyttä valurautapataa. Lisää pataan oliiviöljy sekä sipulit. Kuullota hetki.
4. Lisää juurekset. Kuullota myös juureksia hetki. Mausta ras el hanout -mausteseoksella.
5. Lisää vettä sen verran, että tuotteet peittyvät juuri ja juuri. Anna hautua miedolla lämmöllä kanen alla noin tunnin.
6. Paloittele padan kypsyessä kivettömät luumut neljään osaan ja poista taateleista kivet. Lisää ne pataan tunnin kypsymisen jälkeen ja hauduta vielä 10 minuuttia.
7. Valmista padan kypsyessä myös tabbouleh. Keitä bulgur suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaan kypsäksi.
8. Kuori kurkku ja valkosipuli. Kuutio kurkku ja tomaatit. Hienonna valkosipuli ja yrtit.
9. Lisää kasvikset, yrtit, öljy ja sitruunan raastettu kuori bulgurin sekaan. Mausta 2 rkl sitruunamehua, suolalla ja pippurilla.
10. Ripottele taginepadan pintaan juuri ennen tarjoilua lehtipersiljaa. Tarjoile pata tabboulehin kanssa.

Viinisuositus

Casa Marrone Gran Marrone Appasimento Organic 2017

Alkon tuotenro: 941047

Punaviini Apulia
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Burgundinpata

time Created with Sketch.
3-4 h
Maidoton Liharuoka
Jälkiruoka

Madeirassa uivat luumut

time Created with Sketch.
10+20 min
Munaton Leivonnainen
Pääruoka

Vastaavia artikkeleita

Marrakech on aavikon keidas

15.01.2018 Petteri Lindholm + Kuvat Sami Piskonen