Reseptit

Luumuinen juurestagine ja tabbouleh-salaatti

Luumuinen juurestagine yllätti tekijänsäkin maukkaudellaan. Kerrassaan mainio kasvisruoka, jossa juureksista, hedelmistä ja mausteista syntyy täydellinen pata, joka ei lihaa kaipaa.

Ainekset

4 annosta

maidoton, munaton, vegaani

40 min + 1 h kypsennykseen

*

4 porkkanaa

1 keskikokoinen lanttu

1/2 mukulaselleri

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

3 rkl ras el hanout -mausteseosta

2 rkl oliiviöljyä

vettä

4 luumua

12 taatelia

lehtipersiljaa hienonnettuna

*

Ras el hanout:

2 tl hienonnettua juustokuminaa

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl suolaa

2 tl jauhettua mustapippuria

1/2 tl kanelia

1/2 tl jauhettuja korianterin siemeniä

1/2 tl cayennepippuria

1/2 tl jauhettua maustepippuria

*

Tabbouleh:

250 g bulguria

vettä

suolaa

1/2 kurkku

1 valkosipulinkynsi

4 tomaattia kuutioina

1 dl korianteria hienonnettuna

1 dl persiljaa hienonnettuna

6 rkl oliiviöljyä

1 sitruuna (kuori + 2 rkl mehua)

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele juurekset isohkoiksi paloiksi. Kuori sipulit. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Valmista ras el hanout -masteseos sekoittamalla kaikki mausteet keskenään.
3. Kuumenna taginepata tai käyttä valurautapataa. Lisää pataan oliiviöljy sekä sipulit. Kuullota hetki.
4. Lisää juurekset. Kuullota myös juureksia hetki. Mausta ras el hanout -mausteseoksella.
5. Lisää vettä sen verran, että tuotteet peittyvät juuri ja juuri. Anna hautua miedolla lämmöllä kanen alla noin tunnin.
6. Paloittele padan kypsyessä kivettömät luumut neljään osaan ja poista taateleista kivet. Lisää ne pataan tunnin kypsymisen jälkeen ja hauduta vielä 10 minuuttia.
7. Valmista padan kypsyessä myös tabbouleh. Keitä bulgur suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaan kypsäksi.
8. Kuori kurkku ja valkosipuli. Kuutio kurkku ja tomaatit. Hienonna valkosipuli ja yrtit.
9. Lisää kasvikset, yrtit, öljy ja sitruunan raastettu kuori bulgurin sekaan. Mausta 2 rkl sitruunamehua, suolalla ja pippurilla.
10. Ripottele taginepadan pintaan juuri ennen tarjoilua lehtipersiljaa. Tarjoile pata tabboulehin kanssa.

Viinisuositus

Casa Marrone Gran Marrone Appasimento Organic 2017

941047, Alkon tuotesivu
Punaviini / IGT Puglia / Apulia, Italia
Casa Marrone
Primitivo
14,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin hillomaisen makeat vivahteet ja mausteisuus sointuvat herkullisesti mehevään, samankaltaisia makuja tarjoilevaan pataan. Viinin vieno makeus taittaa maukkaasti ruoan mausteisuutta ja hento kahvisuus tuo yhdistelmään lisävivahdetta. Maukas.

Vastaavia reseptejä

Kaupallinen yhteistyö
Pääruoka

Parsa-halloumivartaat ja roja-kastike

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Kaupallinen yhteistyö

Vastaavia artikkeleita

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä

TOP 5: Magnumit kesäjuhliin

12.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Shutterstock

Liity porukkaamme, haemme uutta työntekijää

11.06.2019 Elisa