viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Linssipata

26.02.2024 Resepti Satu Koivisto + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Kaisu Kaplin

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Linssipata on helppo arkiherkku ja vain paranee muhiessaan yön yli jääkaapissa. 

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 isoa sipulia

2 porkkanaa

1 lehtisellerin varsi

2 rkl rypsiöljyä

2 tl jeeraa eli juustokuminaa

1 rkl balsamiviinietikkaa

1 prk (n. 200 g/100 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyineen (+ tilkka vettä purkin huuhteluun)

2 dl kuivattuja punaisia linssejä

7 dl vettä

½ tl suolaa

½ ruukkua korianteria

*

Tarjoiluun:

keitettyä riisiä

(tuoretta chiliä ohuina renkaina)

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja porkkanat. Hienonna lehtisellerin varsi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää jeera ja kuumenna minuutti sekoitellen. Lisää sipuli, porkkana ja varsiselleri ja kuullota noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset vähän pehmenevät. Lisää balsamiviinietikka. Saksi aurinkokuivattuja tomaatteja pienemmiksi purkissa ja lisää tomaatit öljyineen kattilaan. Huuhtaise purkki vesitilkalla ja lisää kattilaan.
  3. Huuhtele linssit lävikössä ja lisää kattilaan. Lisää vesi ja suola.
  4. Keitä, kunnes linssit ovat kypsiä, noin 25 minuuttia. Lisää hienonnettu korianteri. Tarjoile riisin ja halutessasi chilin kanssa.

Viinisuositus

Julius Rosé Cuvée Organic 2022

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Rheinhessen
12,98 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Kesäkaali-halloumipihvit

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Lehtikaali-vuohenjuustostrudel ja vihersalaatti

time Created with Sketch.
55 min
Munaton Kasvisruoka
Alkuruoka

Punakaalia, ruusua & mesijuurta

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Tofu + viini: näin yhdistät herkulliset makuparit!

31.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Kasvisunelmia – 4 x sesongin vegeruoka

23.08.2021 Viinilehden toimitus + kuva Sami Repo

Italialainen illallinen, per favore!

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä