Lasimestarin lohi

Poista lohifileen palasta selkäpiikit. Leikkaa fileestä pois rasvaiset osat. Levitä suola kalan lihapuolelle ja anna kraavaantua yli yön jääkaapissa. Valmista etikkaliemi keittämällä kaikkia liemen aineksia yhdessä viitisen minuuttia. Pane liemi jäähtymään jääkaappiin. Seuraavana päivänä leikkaa lohesta nahka pois ja poista myös rumat tummat osat fileen nahkapuolelta. Leikkaa lohi sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipulit […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

500 g hyvää kotimaista meri- tai kirjolohta

1–2 rkl karkeaa merisuolaa

Liemi

5 dl vettä

1,5 dl väkiviinaetikkaa

1,5 dl sokeria

2 kpl laakerinlehteä

noin 10 kpl valkopippuria

1 tl sinapinsiemeniä

punasipulia

porkkanaa

Valmistusohje

Poista lohifileen palasta selkäpiikit. Leikkaa fileestä pois rasvaiset osat. Levitä suola kalan lihapuolelle ja anna kraavaantua yli yön jääkaapissa. Valmista etikkaliemi keittämällä kaikkia liemen aineksia yhdessä viitisen minuuttia. Pane liemi jäähtymään jääkaappiin.

Seuraavana päivänä leikkaa lohesta nahka pois ja poista myös rumat tummat osat fileen nahkapuolelta. Leikkaa lohi sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat. Asettele lohikuutiot ja porkkana- sekä sipuliviipaleet kerroksittain astiaan. Kaada liemi päälle. Lohi on valmista seuraavana päivänä ja säilyy kylmässä usean päivän ajan.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Avaimet pieneen viinikellariin

Viinin kypsytyksessä eli säilytyksessä on oikeastaan kyse viinin hyvin hitaasta pilaantumisesta ja siitä ohikiitävästä hetkestä, kun juoma saavuttaa vivahteikkaan huippunsa. Pienen viinikellarin voi kerätä vaikka vaatekaappiin.

Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki: Aloittelijan mieli

Vanhaa zen-buddhalaista elämänohjetta voi mainiosti soveltaa myös viinistä nauttimiseen. Minulle ei ole tärkeää tietää paljon viineistä. Tärkeää on osata nauttia elämästä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla