Kurkkukeitto

Pese ja kuori kurkut. Leikkaa kurkut pituussuuntaan, kaavi lusikalla siemenet pois ja leikkaa kuutioiksi. Kuullota silputtu sipuli ja kurkut voissa kevyesti. Lisää kanaliemi ja anna kiehua 10 – 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kerma, maito ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Mausta keitto. Soseuta keitto samettisen tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Halutessasi voit lisätä keittoon silputtua ruohosipulia, […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

n. 15 avomaankurkkua

2 salottisipulia silputtuna

2 valkosipulinkynttä murskattuna

2 rkl voita

6 dl mietoa kasvislientä

3 dl kuohukermaa

3 dl rasvatonta maitoa

mustapippuria

suolaa

ripaus cayennepippuria

Valmistusohje

Pese ja kuori kurkut. Leikkaa kurkut pituussuuntaan, kaavi lusikalla siemenet pois ja leikkaa kuutioiksi. Kuullota silputtu sipuli ja kurkut voissa kevyesti. Lisää kanaliemi ja anna kiehua 10 – 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kerma, maito ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Mausta keitto. Soseuta keitto samettisen tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Halutessasi voit lisätä keittoon silputtua ruohosipulia, basilikaa ym.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Avaimet pieneen viinikellariin

Viinin kypsytyksessä eli säilytyksessä on oikeastaan kyse viinin hyvin hitaasta pilaantumisesta ja siitä ohikiitävästä hetkestä, kun juoma saavuttaa vivahteikkaan huippunsa. Pienen viinikellarin voi kerätä vaikka vaatekaappiin.

Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki: Aloittelijan mieli

Vanhaa zen-buddhalaista elämänohjetta voi mainiosti soveltaa myös viinistä nauttimiseen. Minulle ei ole tärkeää tietää paljon viineistä. Tärkeää on osata nauttia elämästä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla