Kuohkeat blinit

Tirisevän kuumat blinit ovat parasta talviruokaa. Valitse blinien seuraksi klassisesti mätiä ja kuohuviiniä.

12 h
servings 6–8 annosta

03.01.2020 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinit Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

5 dl maitoa

25 g hiivaa

3 munankeltuaista

4 dl tattarijauhoja

2 dl vehnäjauhoja

2 dl kermaviiliä

1 tl sokeria

1 tl suolaa

25 g voita

1 dl olutta

3 valkuaista

*

Paistamiseen:

sulatettua voita

*

Lisäksi:

200 g mätiä

1 prk (200 g) smetanaa

1–2 punasipulia

Valmistusohje

1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset, molemmat jauhot, kermaviili ja sokeri. Säästä valkuaiset.
2. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä 4–6 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
3. Lisää taikinaan suola, sulatettu voi, olut ja vaahdotetut valkuaiset juuri ennen blinien paistamista.
4. Kuumenna blinipannut ja lisää jokaista bliniä varten pannulle 1–2 rkl voisulaa. Älä päästä pannua kuumenemaan liikaa, etteivät blinit kärähdä pinnalta. Kaada taikinaa pannulle. Kun pinta kuplii ja kuplat aukeavat, käännä blini. Anna vielä paistua noin 1 minuutti. Voit valuttaa pannulle vielä vähän voisulaa, kun alapuoli on hetken paistunut.
5. Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa ja silputtua punasipulia. Varaa pöytään myös pippurimylly.

Vinkki: Jos blinitaikinaa jää yli, laita jääkaappiin ja käytä myöhemmin. Taikina säilyy käyttökelpoisena parikin päivää.

Kuohuviinisuositus

Samppanjasuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla