Reseptit

Kuohkeat blinit

time Created with Sketch.
12 h
servings Created with Sketch.
6–8 annosta

Tirisevän kuumat blinit ovat parasta talviruokaa. Valitse blinien seuraksi klassisesti mätiä ja kuohuviiniä.

Ainekset

5 dl maitoa

25 g hiivaa

3 munankeltuaista

4 dl tattarijauhoja

2 dl vehnäjauhoja

2 dl kermaviiliä

1 tl sokeria

1 tl suolaa

25 g voita

1 dl olutta

3 valkuaista

*

Paistamiseen:

sulatettua voita

*

Lisäksi:

200 g mätiä

1 prk (200 g) smetanaa

1–2 punasipulia

Valmistusohje

1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset, molemmat jauhot, kermaviili ja sokeri. Säästä valkuaiset.
2. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä 4–6 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
3. Lisää taikinaan suola, sulatettu voi, olut ja vaahdotetut valkuaiset juuri ennen blinien paistamista.
4. Kuumenna blinipannut ja lisää jokaista bliniä varten pannulle 1–2 rkl voisulaa. Älä päästä pannua kuumenemaan liikaa, etteivät blinit kärähdä pinnalta. Kaada taikinaa pannulle. Kun pinta kuplii ja kuplat aukeavat, käännä blini. Anna vielä paistua noin 1 minuutti. Voit valuttaa pannulle vielä vähän voisulaa, kun alapuoli on hetken paistunut.
5. Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa ja silputtua punasipulia. Varaa pöytään myös pippurimylly.

Vinkki: Jos blinitaikinaa jää yli, laita jääkaappiin ja käytä myöhemmin. Taikina säilyy käyttökelpoisena parikin päivää.

Kuohuviinisuositus

Gratien & Meyer Crémant de Loire Brut

929157, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / AC Crémant de Loire / Ranska
Gratien & Meyer
Cabernet Franc, Chardonnay, Chenin Blanc
13,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Samppanjasuositus

Ruinart Champagne Brut

577177, Alkon tuotesivu
Samppanja / AC Champagne / Ranska
Ruinart
Chardonnay, Pinot Noir
59,96 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Blinitäyte japanilaiseen tapaan

time Created with Sketch.
15 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Ceviche

time Created with Sketch.
2 h
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Sillijäädyke

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

TOP 3 – Bliniviinit

02.01.2018 Antti Rinta-Huumo Kuva: Sami Piskonen