Reseptit

Kuohkeat blinit

03.01.2020 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinit Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
12 h
servings Created with Sketch.
6–8 annosta

Tirisevän kuumat blinit ovat parasta talviruokaa. Valitse blinien seuraksi klassisesti mätiä ja kuohuviiniä.

Ainekset

5 dl maitoa

25 g hiivaa

3 munankeltuaista

4 dl tattarijauhoja

2 dl vehnäjauhoja

2 dl kermaviiliä

1 tl sokeria

1 tl suolaa

25 g voita

1 dl olutta

3 valkuaista

*

Paistamiseen:

sulatettua voita

*

Lisäksi:

200 g mätiä

1 prk (200 g) smetanaa

1–2 punasipulia

Valmistusohje

1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset, molemmat jauhot, kermaviili ja sokeri. Säästä valkuaiset.
2. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä 4–6 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
3. Lisää taikinaan suola, sulatettu voi, olut ja vaahdotetut valkuaiset juuri ennen blinien paistamista.
4. Kuumenna blinipannut ja lisää jokaista bliniä varten pannulle 1–2 rkl voisulaa. Älä päästä pannua kuumenemaan liikaa, etteivät blinit kärähdä pinnalta. Kaada taikinaa pannulle. Kun pinta kuplii ja kuplat aukeavat, käännä blini. Anna vielä paistua noin 1 minuutti. Voit valuttaa pannulle vielä vähän voisulaa, kun alapuoli on hetken paistunut.
5. Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa ja silputtua punasipulia. Varaa pöytään myös pippurimylly.

Vinkki: Jos blinitaikinaa jää yli, laita jääkaappiin ja käytä myöhemmin. Taikina säilyy käyttökelpoisena parikin päivää.

Kuohuviinisuositus

Gratien & Meyer Crémant de Loire Brut

Alkon tuotenro: 929157

Kuohuviini Ranska
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Samppanjasuositus

Ruinart Champagne Brut

Alkon tuotenro: 577177

Kuohuviini Ranska
65,96 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Blinipiirakka

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Kalaruoka
Alkuruoka

Nokkosletut

Kasvisruoka

Lue lisää

5 x kauden bliniresepti

05.01.2022 Viinilehden toimitus

Rennot itsenäisyyspäivän juhlat – Alsacen valkoviini ja pikkupurtavat pienelle porukalle

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Jaakko Heinimäki: Lätty lätisee – räiskäleet ovat klassikkoruoka, joka pitää pintansa vuosisadasta toiseen

24.07.2021 Jaakko Heinimäki