Reseptit

Kuohkeat blinit

time Created with Sketch.
12 h
servings Created with Sketch.
6–8 annosta

Tirisevän kuumat blinit ovat parasta talviruokaa. Valitse blinien seuraksi klassisesti mätiä ja kuohuviiniä.

Ainekset

5 dl maitoa

25 g hiivaa

3 munankeltuaista

4 dl tattarijauhoja

2 dl vehnäjauhoja

2 dl kermaviiliä

1 tl sokeria

1 tl suolaa

25 g voita

1 dl olutta

3 valkuaista

*

Paistamiseen:

sulatettua voita

*

Lisäksi:

200 g mätiä

1 prk (200 g) smetanaa

1–2 punasipulia

Valmistusohje

1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset, molemmat jauhot, kermaviili ja sokeri. Säästä valkuaiset.
2. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä 4–6 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
3. Lisää taikinaan suola, sulatettu voi, olut ja vaahdotetut valkuaiset juuri ennen blinien paistamista.
4. Kuumenna blinipannut ja lisää jokaista bliniä varten pannulle 1–2 rkl voisulaa. Älä päästä pannua kuumenemaan liikaa, etteivät blinit kärähdä pinnalta. Kaada taikinaa pannulle. Kun pinta kuplii ja kuplat aukeavat, käännä blini. Anna vielä paistua noin 1 minuutti. Voit valuttaa pannulle vielä vähän voisulaa, kun alapuoli on hetken paistunut.
5. Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa ja silputtua punasipulia. Varaa pöytään myös pippurimylly.

Vinkki: Jos blinitaikinaa jää yli, laita jääkaappiin ja käytä myöhemmin. Taikina säilyy käyttökelpoisena parikin päivää.

Kuohuviinisuositus

Gratien & Meyer Crémant de Loire Brut

Alkon tuotenro: 929157

Kuohuviini Ranska
13,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Samppanjasuositus

Ruinart Champagne Brut

Alkon tuotenro: 577177

Samppanja Ranska
64,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Nokkosletut

Kasvisruoka
Jälkiruoka

Syrnikit ja punajuurihilloke

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen
Alkuruoka

Blinitäyte japanilaiseen tapaan

time Created with Sketch.
15 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

TOP 3 – Bliniviinit

02.01.2018 Antti Rinta-Huumo Kuva: Sami Piskonen