viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Kokonaisena grillattu siika, parsaa ja oregano-sitrusvinegrettiä

20.05.2019 Reima Mäenpää + Jari Lönnberg + Kuva Sami Repo

Kokonaisena grillattu siika, parsa, sitruuna ja tuoreet yrtit ovat kevyttä kesäruokaa parhaimmillaan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

35 min

*

4 sydänsalaattia (endiivi)

8 vihreää parsaa

1/2 dl granaattiomenavinegrettiä (linkki ohjeeseen alla punaisella)

1 (noin 1 kg) siika tai kuha avattuna ja suomustettuna

1-2 rkl oliiviöljyä

1 1/2 rkl suolaa

*

Oregano-sitruskastike:

1 iso salottisipuli

1 dl oliiviöljyä

noin 1/2 dl (10 g) tuoretta oreganoa hienonnettuna

1 rkl pieniä kapriksia hienonnettuna

1 sitruuna (mehua ja kuorta)

suolaa

*

Koristeluun:

4 vartta lehtipersiljaa

4 vartta tilliä

Valmistusohje

1. Valmista oregano-sitruskastike. Kuori ja hienonna salottisipuli pieneksi kuutioksi, lisää oliiviöljyn sekaan.
2. Raasta puolet sitruunan kuoresta ja purista sitruunasta 3 rkl mehua. Sekoita kuoriraaste, mehu, oregano, kaprikset ja suola öljyyn ja anna maustua.
3. Halkaise sydänsalaatit. Leikkaa parsan varresta puumainen alaosa pois. Valele salaatit ja parsat granaattiomenavinegretillä ja jätä maustumaan.
4. Ota kala lämpenemään 5 min ennen grillausta. Leikkaa kalan nahkaan molemmille puolille ohuet viillot. Voitele kala oliiviöljyllä. Suolaa kala molemmin puolin hyvin. Suolaa saa olla runsaasti, jotta se imey-tyy nahan läpi.
5. Grillaa kalaa kuumassa hiilloksessa noin 6 minuuttia per puoli. Grillin kuumuus vaikuttaa kypsennysaikaan. Varo kypsentämästä liikaa, jotta kala ei kuivu. Nosta kala grillistä ja anna vetäytyä muutaman minuutin.
6. Nosta grilliin myös salaatit ja parsat. Grillaa kasviksiin kunnon väri mutta jätä rapsakoiksi
7. Asettele kala ja vihannekset lautaselle, viimeistele oregano-sitruskastikkeella ja yrteillä.

Vinkki: Tarkasta kalan kypsyys painamalla pieni veitsi selkäevän kohdalta kalan sisään, nosta hieman lihaa näkyviin ja näet onko kala vielä raakaa vai sopivan mehukasta. Muista, että kala kypsyy vielä hiukan vetäytyessään.

Viinisuositus

Mayu Riesling 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Chile
12,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Kevätsipulipiiras ja paistetut vihreät parsat

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Parsacroissant

time Created with Sketch.
30 min
Liharuoka
Alkuruoka

Parsa-naanleipä-pizza

time Created with Sketch.
25 min
Munaton Kasvisruoka

Lue lisää

TOP 5 parsaviinit – nappaa ostoskoriin nämä!

11.04.2023 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock

Lasissa riesling ja lautasella parsaa – katso parhaat kombot!

27.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

3 x parsaviini – katso suosikit kevään parsaruoille!

13.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä