Yleinen

Kokonaisena grillattu siika, parsaa ja oregano-sitrusvinegrettiä

Kokonaisena grillattu siika, parsa, sitruuna ja tuoreet yrtit ovat kevyttä kesäruokaa parhaimmillaan.

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

35 min

*

4 sydänsalaattia (endiivi)

8 vihreää parsaa

1/2 dl granaattiomenavinegrettiä (linkki ohjeeseen alla punaisella)

1 (noin 1 kg) siika tai kuha avattuna ja suomustettuna

1-2 rkl oliiviöljyä

1 1/2 rkl suolaa

*

Oregano-sitruskastike:

1 iso salottisipuli

1 dl oliiviöljyä

noin 1/2 dl (10 g) tuoretta oreganoa hienonnettuna

1 rkl pieniä kapriksia hienonnettuna

1 sitruuna (mehua ja kuorta)

suolaa

*

Koristeluun:

4 vartta lehtipersiljaa

4 vartta tilliä

Valmistusohje

1. Valmista oregano-sitruskastike. Kuori ja hienonna salottisipuli pieneksi kuutioksi, lisää oliiviöljyn sekaan.
2. Raasta puolet sitruunan kuoresta ja purista sitruunasta 3 rkl mehua. Sekoita kuoriraaste, mehu, oregano, kaprikset ja suola öljyyn ja anna maustua.
3. Halkaise sydänsalaatit. Leikkaa parsan varresta puumainen alaosa pois. Valele salaatit ja parsat granaattiomenavinegretillä ja jätä maustumaan.
4. Ota kala lämpenemään 5 min ennen grillausta. Leikkaa kalan nahkaan molemmille puolille ohuet viillot. Voitele kala oliiviöljyllä. Suolaa kala molemmin puolin hyvin. Suolaa saa olla runsaasti, jotta se imey-tyy nahan läpi.
5. Grillaa kalaa kuumassa hiilloksessa noin 6 minuuttia per puoli. Grillin kuumuus vaikuttaa kypsennysaikaan. Varo kypsentämästä liikaa, jotta kala ei kuivu. Nosta kala grillistä ja anna vetäytyä muutaman minuutin.
6. Nosta grilliin myös salaatit ja parsat. Grillaa kasviksiin kunnon väri mutta jätä rapsakoiksi
7. Asettele kala ja vihannekset lautaselle, viimeistele oregano-sitruskastikkeella ja yrteillä.

Vinkki: Tarkasta kalan kypsyys painamalla pieni veitsi selkäevän kohdalta kalan sisään, nosta hieman lihaa näkyviin ja näet onko kala vielä raakaa vai sopivan mehukasta. Muista, että kala kypsyy vielä hiukan vetäytyessään.

Viinisuositus

Mayu Riesling 2018

Alkon tuotenro: 903287

Valkoviini Chile
12,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kylmä parsakeitto ja rapea gruyere

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Arancini

Kasvisruoka
Alkuruoka

Ceviche

time Created with Sketch.
2 h
Gluteeniton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Marja Hintikka – Ihailen Italialaista ruokakulttuuria

20.05.2020 Pirjo Houni + Kuva

3 x parsaviini – katso tilausvalikoiman suosikit!

18.05.2020 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

6 x vappuviini

14.04.2020 Kalle Naatula + Kuvat Laura Riihelä, Sami Piskonen ja Sami Repo