Yleinen

Kesäinen parsasalaatti

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Parsasalaatti syntyy parsasta, gorgonzolasta ja uppomunasta ja maistuu ihanan kesäiseltä.

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

valmistusaika 30 min

*

1 nippu vihreää parsaa

vettä

suolaa

4 retiisiä

4 munaa

2 l vettä

1,4 dl väkiviinaetikkaa

suolaa

2 ruukkua salaattia (esim. rucola ja salanova)

100 g gorgonzola-juustoa

mustapippuria

*

Sitruunavinaigrette:

1 (luomu)sitruuna

1/2 dl neitsytoliiviöljyä

1/4 dl valkoviinietikkaa

2 tl sokeria

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa parsoista puumaiset kannat pois. Keitä suolalla maustetussa runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes parsat on rapsakoita.
2. Jäähdytä parsat jäävedessä, jotta kypsyminen loppuu. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi jääveteen.
3. Valmista uppomunat. Mittaa vesi, etikka ja ripaus suolaa kattilaan. Lämmitä lähes kiehuvaksi. Riko muna kahvikuppiin. Pyöräytä veteen kierre ja kaada muna varovasti veteen. Tee samoin lopuille munille. Kypsennä 2-3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla liinalle valumaan.
4. Revi salaatit kulhoon. Leikkaa parsat pitkittäin halki ja lisää valutettujen retiisien kanssa salaattiin.
5. Valmista sitruunavinaigrette. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää loput ainekset, sekoita. Kaada sitruunavinaigrette kulhoon salaatin sekaan.
5. Nostele parsasalaatti lautasille, murustele päälle gorgonzola. Aseta uppomuna salaatin päälle. Rouhaise mustapippuria myllystä.

Viinisuositus

Blitz Riesling 2015

Alkon tuotenro: 524667

Valkoviini Mosel
9,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Parsahodari

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Halloumi-yakitori ja vesikrassisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Kylmä parsakeitto ja rapea gruyere

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

3 x parsaviini – katso tilausvalikoiman suosikit!

18.05.2020 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

6 x vappuviini

14.04.2020 Kalle Naatula + Kuvat Laura Riihelä, Sami Piskonen ja Sami Repo

Aura Gold -juusto ja 3 x täydellinen juoma

11.03.2020 Antti Uusitalo + Kuva: Laura Riihelä