Yleinen

Kesäinen parsasalaatti

24.05.2017 Arttu Mäkelä + Kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Parsasalaatti syntyy parsasta, gorgonzolasta ja uppomunasta ja maistuu ihanan kesäiseltä.

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

valmistusaika 30 min

*

1 nippu vihreää parsaa

vettä

suolaa

4 retiisiä

4 munaa

2 l vettä

1,4 dl väkiviinaetikkaa

suolaa

2 ruukkua salaattia (esim. rucola ja salanova)

100 g gorgonzola-juustoa

mustapippuria

*

Sitruunavinaigrette:

1 (luomu)sitruuna

1/2 dl neitsytoliiviöljyä

1/4 dl valkoviinietikkaa

2 tl sokeria

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa parsoista puumaiset kannat pois. Keitä suolalla maustetussa runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes parsat on rapsakoita.
2. Jäähdytä parsat jäävedessä, jotta kypsyminen loppuu. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi jääveteen.
3. Valmista uppomunat. Mittaa vesi, etikka ja ripaus suolaa kattilaan. Lämmitä lähes kiehuvaksi. Riko muna kahvikuppiin. Pyöräytä veteen kierre ja kaada muna varovasti veteen. Tee samoin lopuille munille. Kypsennä 2-3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla liinalle valumaan.
4. Revi salaatit kulhoon. Leikkaa parsat pitkittäin halki ja lisää valutettujen retiisien kanssa salaattiin.
5. Valmista sitruunavinaigrette. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää loput ainekset, sekoita. Kaada sitruunavinaigrette kulhoon salaatin sekaan.
5. Nostele parsasalaatti lautasille, murustele päälle gorgonzola. Aseta uppomuna salaatin päälle. Rouhaise mustapippuria myllystä.

Viinisuositus

Blitz Riesling 2020

Alkon tuotenro: 524667

Valkoviini Mosel
10,69 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Mansikka-melonisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka
Alkuruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Elisa Ojala + kuvat Robert Seger

Unohda juhlastressi! Näillä salaattiresepteillä ja viineillä onnistut

19.05.2021 Viinilehden toimitus