Vahteran resepti

Keitetyt sinisimpukat

Pese simpukan panssarit huolellisesti kylmän juoksevan veden alla. Kuullota sipulit ja juurekset kattilassa oliiviöljyn kanssa. Lisää kanaliemi, valkoviini, mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää simpukat kiehuvaan liemeen ja keitä kannen alla, välillä kauhalla käännellen noin 5- 7 minuuttia, kunnes kaikki simpukat ovat auenneet. Heitä pois simpukat, jotka eivät kiehutettaessa aukea. Siivilöi liemi ja pidä simpukat kuumina […]

Ainekset

300 g tuoreita sinisimpukoita

1,5 l kanalientä

5 dl kuivaa valkoviiniä

1 porkkana kuutioituna

pala selleriä kuutioituna

3 pientä salottisipulia silputtuna

0,5 dl oliiviöljyä

4 murskattua valkosipulin kynttä

2 tuoretta timjaminoksaa

1 laakerinlehti

ripaus tuoretta punaista chiliä silputtuna

Valmistusohje

Pese simpukan panssarit huolellisesti kylmän juoksevan veden alla. Kuullota sipulit ja juurekset kattilassa oliiviöljyn kanssa. Lisää kanaliemi, valkoviini, mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää simpukat kiehuvaan liemeen ja keitä kannen alla, välillä kauhalla käännellen noin 5- 7 minuuttia, kunnes kaikki simpukat ovat auenneet. Heitä pois simpukat, jotka eivät kiehutettaessa aukea. Siivilöi liemi ja pidä simpukat kuumina kannen alla. Tarkista liemen mausteet ja suola. Halutessasi voit lisätä esimerkiksi kermaa, currya ja yrttejä.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Muikkupannu, paistetut muikut ja uudet perunat

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Selleritaco

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Hampurilainen karitsapihvillä

time Created with Sketch.
45 min
Munaton leipä

Vastaavia artikkeleita

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Stellenrust Wine Estate

02.07.2020 Viinilehden toimitus

Valkohomejuusto ja 3 x juomasuositus

18.06.2020 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Juhannuksen rapsakka riesling ja raparperi-lohileivät

Kaupallinen yhteistyö

18.06.2020 Viinilehden toimitus