Reseptit

Keitetyt ravut ja rapuviinit

time Created with Sketch.
6 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tärkeintä rapujuhlissa ovat taiten keitetyt ravut. Sen jälkeen tulevat viini, laulu ja muut raputraditiot. Katso rapuviinisuosituksemme.

Ainekset

30–40 rapua

6 l vettä

240 g (2 dl) karkeaa suolaa

3 sokeripalaa

1 iso puntti kruunutilliä

*

Tarjoiluun:

paahtoleipää

tillisilppua

voita

Valmistusohje

1. Varaa rapujen keittämiseen noin 10 litran vetoinen kattila. Tarkista, että ravut ovat eläviä. Huuhtele ne hyvin. Jaa tillipuntti kolmeen nippuun.
2. Mittaa vesi, suola ja sokeri kattilaan. Lisää veteen yksi tillinippu ja keitä 5–10 minuuttia. Poista tilli.
3. Lisää ravut kiehuvaan veteen yhdessä erässä. Painele ravut reikäkauhalla veteen. Lisää päälle uusi tillinippu.
4. Keitä rapuja niiden koon mukaan 8–10 minuuttia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.
5. Poista tillit keitinvedestä. Lisää veteen kolmas tillinippu ja nosta ravut liemineen jäähtymään mahdollisimman viileään paikkaan. Hyvä konsti on nostaa kattila kylmällä vedellä täytettyyn altaaseen, ammeeseen tai saaviin ja lisätä veteen kylmävaraajia. Vettä ja varaajia on hyvä vaihtaa jäähtymisen aikaa pari kertaa.
6. Pakkaa jäähtyneet ravut keitinliemineen pienempiin astioihin ja siirrä jääkaappiin.
7. Tarjoa ravut viileinä, ei jääkylminä, 6–12 tuntia keittämisen jälkeen. Ravut säilyvät jääkaapissa 2 vrk. Varaa rapupöytään juureen paahtoleipää, voita ja runsaasti tillisilppua.

 

Viinisuositus, pikku pullo

Villa Maria Private Bin Organic Sauvignon Blanc 2018

Alkon tuotenro: 544404

Valkoviini Uusi-Seelanti
7,99 €
0.375 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Viinisuositus, isompi pullollinen

Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2017

Alkon tuotenro: 552587

Valkoviini Itävalta
18,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Okonomiyaki, japanilainen suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Kermainen rapukeitto

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Kermainen sitruuna-äyriäispasta

time Created with Sketch.
40 min
Munaton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Skål ravuille!

24.07.2018 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

TOP 4: 10 euron viinit

15.08.2017 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund

TOP 4: Tyylikkäät rapu- ja äyriäisviinit

18.07.2017 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund