Karitsatartar muikunmädillä

Pehmeä karitsan sisäpaisti on herkullista raakana. Sen herkkä maku ei jyrää muikunmätiä, joka antaa keväiselle tartarille upeaa merellistä raikkautta. 

30 min
servings 4 annosta

01.04.2025 Resepti Kalle Tanner + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 (n. 150 g) karitsan sisäpaisti

50 g muikunmätiä

250 g ranskankermaa

50 g piparjuurta

1 banaanisalottisipuli

1 tuore jalapeno

hienoa merisuolaa

mustapippuria myllystä

oliiviöljyä

*

Lisäksi tarvitset:

paistinarua

Valmistusohje

  1. Hienonna paisti veitsellä tai jauha se karkeasti lihamyllyssä. Valuta muikunmäti hyvin. Vatkaa ranskankerma kevyesti. Kuori piparjuuri.
  2. Kuori salottisipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Huuhtele renkaat kylmällä vedellä, erottele ne toisistaan ja säilytä kylmässä vedessä ennen tarjoilua.
  3. Poista jalapenosta siemenet ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele suikaleet kylmällä vedellä ja säilytä kylmässä vedessä ennen tarjoilua.
  4. Mausta tartar suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.
  5. Levitä lautasille ruokalusikalliset ranskankermaa ja annostele tartarlihat päälle. Koristele muikunmädillä, sipulirenkailla ja jalapenolla. Raasta päälle hieman tuoretta piparjuurta.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla