viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

27.02.2024 Resepti Satu Koivisto + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Kaisu Kaplin

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Juuresquesadillat tuovat arkeen meksikolaista väriä. Ne valmistuvat puolessa tunnissa leffailtaan tai nopeaksi iltaherkuksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 (n. 300 g) porkkanaa

2 (n. 300 g) palsternakkaa

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

3 rkl rypsiöljyä

½ vihreää chiliä

½ tl suolaa

150 g juustoraastetta

8 tortillalettua (keskikokoista)

*

Paprikasalsa:

2 suippopaprikaa

½ vihreää chiliä

½ ruukkua korianteria

1 rkl rypsiöljyä

2 rkl limettimehua

mustapippuria myllystä

¼ tl suolaa

Valmistusohje

  1. Aloita paprikasalsasta: Hienonna paprikat, chili ja korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa.
  2. Kuori ja raasta porkkanat ja palsternakat. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkana, palsternakka ja valkosipuli ja paista, kunnes kasvikset pehmenevät. Siirrä seos kulhoon.
  4. Hienonna chili. Lisää suola, chili ja juustoraaste juuresseokseen.
  5. Jaa täyte tasaisesti neljän tortillaletun päälle. Lisää toinen lettu päälle ja paina tiiviiksi. Paista letut yksi kerrallaan molemmin puolin paistinpannulla öljytilkassa (n. 1 rkl), jotta juusto sulaa. Käytä kääntämisessä apuna lautasta.
  6. Tarjoa quesadillat paprikasalsan kanssa.

Viinisuositus

Julius Rosé Cuvée Organic 2022

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Rheinhessen
12,98 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä