viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Gulassi
Reseptit

Gulassi

22.01.2024 resepti Sandra Lehmuskallio + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Perinteisen gulassin tulisuutta on helppo säädellä muuntamalla chilin määrää. Parhaimmalta klassikkosoppa maistuu seuraavana päivänä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g naudan etuselkää tai lapaa tai muuta haudutukseen sopivaa naudanlihaa

500 g keltasipulia

1 dl rypsiöljyä

2 rkl suolaa

3 rkl paprikajauhetta

3 rkl meiramia

2 rkl kuminaa

2 valkosipulinkynttä murskattuna

3 rkl valko- tai punaviinietikkaa

(1–2 punaista chiliä)

2 rkl tomaattimurskaa

6 dl vettä

*

Tarjoiluun:

tuoreita sämpylöitä

Valmistusohje

1. Kuutioi liha isoiksi suupaloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi.
Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Ruskista lihapalat kovalla lämmöllä.
2. Lisää kattilaan sipulit. Paista keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat saaneet hieman väriä ja pehmenneet. 3. Mausta suolalla. Lisää paprikajauhe, meirami, kumina, valkosipuli ja halutessasi chili tuomaan potkua ruokaan. Paista parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen.
4. Lisää kattilaan tomaattimurska ja vesi. Anna padan porista kevyesti liedellä 2–3 tuntia välillä sekoittaen. Pata on valmista, kun neste on hieman paksuuntunut ja liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Tarjoile gulassi tuoreiden sämpylöiden kanssa.

Viinisuositus

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Peruna-inkiväärikeitto ja yrttiöljy

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Hurmaava papukeitto

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Keitto
Pääruoka

Rustiikkinen kana-papukeitto

time Created with Sketch.
3 h 40 min
Gluteeniton Kanaruoka

Lue lisää

Nyt syödään soppaa! 5 x keittoviini erilaisille keitoille

22.02.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Sienisadon suosikkiviinit

14.09.2020 Viinilehden toimitus

Samuli Pasanen: Ramen-junan kyydissä

18.05.2020 Samuli Pasanen + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä