Gulassi

Gulassi

Perinteisen gulassin tulisuutta on helppo säädellä muuntamalla chilin määrää. Parhaimmalta klassikkosoppa maistuu seuraavana päivänä.

haudutus 2-3 h valmistus 45 min
servings 4 annosta

22.01.2024 resepti Sandra Lehmuskallio + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

500 g naudan etuselkää tai lapaa tai muuta haudutukseen sopivaa naudanlihaa

500 g keltasipulia

1 dl rypsiöljyä

2 rkl suolaa

3 rkl paprikajauhetta

3 rkl meiramia

2 rkl kuminaa

2 valkosipulinkynttä murskattuna

3 rkl valko- tai punaviinietikkaa

(1–2 punaista chiliä)

2 rkl tomaattimurskaa

6 dl vettä

*

Tarjoiluun:

tuoreita sämpylöitä

Valmistusohje

1. Kuutioi liha isoiksi suupaloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi.
Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Ruskista lihapalat kovalla lämmöllä.
2. Lisää kattilaan sipulit. Paista keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat saaneet hieman väriä ja pehmenneet. 3. Mausta suolalla. Lisää paprikajauhe, meirami, kumina, valkosipuli ja halutessasi chili tuomaan potkua ruokaan. Paista parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen.
4. Lisää kattilaan tomaattimurska ja vesi. Anna padan porista kevyesti liedellä 2–3 tuntia välillä sekoittaen. Pata on valmista, kun neste on hieman paksuuntunut ja liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Tarjoile gulassi tuoreiden sämpylöiden kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla