Grillattua entrecôtea, uudensadon kaalia ja vihreää tomaatti-sardellikastiketta

Grillattu naudan entrecôte, vihreä tomaatti-sardellikastike ja uudensadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa!

20.06.2017 Reima Mäenpää+ Jari Lönnberg + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

30 min + 30 min lihojen lämpenemiseen

*

4 (á 200 g) naudan/vasikan entrecote-pihviä

suolaa

mustapippuria

*

8 isoa lehteä kaalia (uudensadon kaali)

1 punasikuri (radicchio rosso)

1 dl granaattiomenavinegrettiä

*

Tomaatti-sardellikastiketta:

2 isoa vihreää tomaattia

20 g sardellia

2 dl (30 g) korianteria

1/2 tl juustokuminaa

1/2 dl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

1 rkl valkoviinietikkaa

suolaa

mustapippuria

*

Koristeluun:

kirveliä ja lehtipersiljaa

aurinkokuivattuja tomaatteja tai kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

1. Valmista sardellikastike. Pilko tomaatit neljään osaan. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta kastike sileäksi. Anna kastikkeen maustua.
2. Laita kaalinlehdet ja neljään osaan leikattu salaatti kulhoon ja marinoi granaattiomenavinegretillä.
3. Ota pihvit jääkaapista lämpenemään huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. Mausta suolalla ja pippurilla hyvin juuri ennen grillausta.
4. Paista pihvejä kuumassa hiilloksessa muutama minuutti per puoli, jonka jälkeen kypsyyden pitäisi olla medium. Jätä pihvit vetäytymään lämpimään paikkaan (45-55 astetta) noin viideksi minuutiksi.
5. Pihvien vetäytyessä grillaa vihannekset. Anna vihannesten paistua niin, että ne saavat kunnolla väriä, mutta jäävät vielä rapsakoiksi. Mausta suolalla.
6. Tarjoa kasvikset ja pihvit lautaselta, viimeistele annos yrteillä, tomaateilla ja tomaatti-sardellikastikkeella.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla