Graavattu pyynrinta

Herkullinen, vaalealihainen ja pienikokoinen pyynrinta sopii hyvin graavattavaksi. Tarjoa graavattu pyynrinta näkkileivän päältä.

18.10.2018 Kati Pohja + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

6 annosta

munaton

30 min + 12h vetäytyminen

*

2 pyyn rintafileetä

1 l vettä

100 g karkeaa merisuolaa

5 oksaa timjamia

3 oksaa rosmariinia

1 rkl roseepippuria

1 tl mustapippureita

5 inkivääriviipaletta

*

Lisäksi:

ohutta näkkileipää

smetanaa

suolaa

limettimehua

keitettyä perunaa

mustapippuria

timjamia

Valmistusohje

1. Ota lihat sulamaan hyvissä ajoin ennen valmistamista. Puhdista ja kuivaa sulaneet lihat
2. Kiehauta vesi ja lisää suola sekä mausteet. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Upota lihat liemeen 4–5 tunniksi.
4. Nosta lihat liemestä ja valuta. Pakaa lihat tiiviisti kelmuun ja nosta jääkaappiin 2–12 tunniksi.
5. Leikkaa lihoista niin ohuita viipaleita kuin mahdollista ja tarjoa alku- tai cocktailpaloina näkkileivän tai keitettyjen perunoiden päällä, suolalla ja limettimehulla maustetun smetanan, mustapippurin ja timjamin kanssa.

Vinkki: Ohjetta voi soveltaa myös kyyhkyn- ja sorsanfileille. Anna näiden isompien rintalihojen marinoitua pidempään.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Pinot noir

6 x kevyt pinot noir

Pengoimme pinot noir -hyllystä kuusi erilaista helmeä. Mukana on niin rugby-tähden biodynaaminen herkku kuin lasin täydeltä kirsikkaa, vadelmaa ja mansikkaa toiselta puolelta maapalloa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla