viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Gorgonzolabruschetta

13.02.2017 Jenni Häyrinen

1.Leikkaa patonki viipaleiksi. Levitä noin 2 rkl öljyä leipäpaloille sudin avulla. 2. Puhdista ja viipaloi sienet. 3. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista sieniä noin 5 minuuttia käännellen. 4. Lisää pannuun marsala, timjami, suola ja pippuri. Anna hautua hetki, kunne seos hieman sakenee. 5. Lisää lopuksi voi, rouhitut pähkinät ja lehtipersilja. 6. Levitä täyte […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

15-20 kpl

20 min + 5 min kypsennykseen

*

1 patonki

4 rkl oliiviöljyä

200 g herkkusieniä (jumbo)

1 dl marsalaviiniä

1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

1 rkl voita

50 g saksanpähkinöitä

1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

100 g gorgonzola-juustoa

Valmistusohje

1.Leikkaa patonki viipaleiksi. Levitä noin 2 rkl öljyä leipäpaloille sudin avulla.
2. Puhdista ja viipaloi sienet.
3. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista sieniä noin 5 minuuttia käännellen.
4. Lisää pannuun marsala, timjami, suola ja pippuri. Anna hautua hetki, kunne seos hieman sakenee.
5. Lisää lopuksi voi, rouhitut pähkinät ja lehtipersilja.
6. Levitä täyte leiville ja murusta päälle gorgonzolaa.
7. Paista leipiä uunissa 175 asteessa noin 5 minuuttia tai kunnes juusto on hieman sulanut.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä