Reseptit

Crème ninon, kampasimpukkaa & katkarapua

15.03.2021 Lukas Hemnell + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
45 min

Crème ninon, paistettua kampasimpukka, katkaravut ja sahramitapioka kruunataan blanc de blanc -samppanjalla. Nautinnollista, eikö?

Ainekset

Crème ninon:

1 l kanalientä

600 g herneitä (tuoreita tai pakastettuja)

50 g voita

1 rkl sherryä

2 dl samppanjaa

suolaa

*

Sahramitapioka:

50 g tapiokakuulia

vettä

sahramia

suolaa

sitruunavinaigrettea

*

Kampasimpukat & katkaravut:

4 kpl kampasimpukoita

suolaa & pippuria

öljyä

100 g katkarapuja

sitruunavinaigrettea

Valmistusohje

Crème ninon
1. Kuumenna kananliemi. Aja tehosekoittimessa sileäksi herneiden kanssa. Siivilöi kastikesiivilän läpi.
2. Poraa voi tehosekoittimella joukkoon.
3. Lisää sherry ja samppanja juuri ennen tarjoilua.
4. Mausta suolalla.
5. Koristele keitto sahrami-tapioka-kuulilla, kampasimpukoilla ja katkaravuilla. Tarjoa lämpimänä.

Sahramitapioka
1. Keitä tapioka kuulat kypsiksi sahramilla ja suolalla maustetussa vedessä.
2. Huuhtele tapioka kylmällä vedellä ja mausta sitruunavinaigrettella.

Vinkki! Voit halutessasi korvata tapiokakuulat esimerkiksi lohenmädillä.

Kampasimpukat & katkaravut
1. Pyörittele sulaneet katkaravut sitruunavinaigrettessa.
2. Mausta kampasimpukat suolalla ja pippurilla.
3. Paista korkealla lämmöllä paistinpannussa rypsiöljyssä.

Samppanjasuositus

Legras & Haas Chouilly Grand Cru Blanc de Blancs Champagne Brut

Alkon tuotenro: 584737

Samppanja Ranska
44,48 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Skagen-voileipäkakku

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka
Pääruoka

Paahdettu vasikan sisäfilee, huhtasientä & nokkosta

time Created with Sketch.
3 h
Liharuoka
Alkuruoka

Crème ninon, ranskalainen hernesosekeitto

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Keitto

Vastaavia artikkeleita

Chardonnay on jälleen trendikäs – Näin valitset sille täydellisen makuparin!

02.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Langres-juusto ja 2 x viinisuositus

25.03.2021 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Tuplamäärä nautintoa! Magnum-kuohuviinit top 5

24.03.2021 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock