viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Crème ninon
Reseptit

Crème ninon, kampasimpukkaa & katkarapua

15.03.2021 Lukas Hemnell + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
45 min

Crème ninon, paistettua kampasimpukka, katkaravut ja sahramitapioka kruunataan blanc de blanc -samppanjalla. Nautinnollista, eikö?

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Crème ninon:

1 l kanalientä

600 g herneitä (tuoreita tai pakastettuja)

50 g voita

1 rkl sherryä

2 dl samppanjaa

suolaa

*

Sahramitapioka:

50 g tapiokakuulia

vettä

sahramia

suolaa

sitruunavinaigrettea

*

Kampasimpukat & katkaravut:

4 kpl kampasimpukoita

suolaa & pippuria

öljyä

100 g katkarapuja

sitruunavinaigrettea

Valmistusohje

Crème ninon
1. Kuumenna kananliemi. Aja tehosekoittimessa sileäksi herneiden kanssa. Siivilöi kastikesiivilän läpi.
2. Poraa voi tehosekoittimella joukkoon.
3. Lisää sherry ja samppanja juuri ennen tarjoilua.
4. Mausta suolalla.
5. Koristele keitto sahrami-tapioka-kuulilla, kampasimpukoilla ja katkaravuilla. Tarjoa lämpimänä.

Sahramitapioka
1. Keitä tapioka kuulat kypsiksi sahramilla ja suolalla maustetussa vedessä.
2. Huuhtele tapioka kylmällä vedellä ja mausta sitruunavinaigrettella.

Vinkki! Voit halutessasi korvata tapiokakuulat esimerkiksi lohenmädillä.

Kampasimpukat & katkaravut
1. Pyörittele sulaneet katkaravut sitruunavinaigrettessa.
2. Mausta kampasimpukat suolalla ja pippurilla.
3. Paista korkealla lämmöllä paistinpannussa rypsiöljyssä.

Samppanjasuositus

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kala-katkarapuleipä

time Created with Sketch.
1 h
Alkuruoka

Veriappelsiini-sahramirisotto

time Created with Sketch.
45 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Avaa viinipullo tyylillä! Näin korkkaat pikkujoulut

22.11.2023 Video Splendido Food + Kuva Shutterstock

Taianomaisiin kesähetkiin: Viinilehden Vuoden samppanja -hopeamitalisti ja upea rapukääretorttu

Kaupallinen yhteistyö

29.05.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä