viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Hiillostettua lohta, kukkakaalia & parsaa
Reseptit

Hiillostettua lohta, kukkakaalia & parsaa

15.03.2021 Lukas Hemnell + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
5 h

Sokerisuolattu, pinnalta hiillostettu lohi tarjoillaan kukkakaali pyreen ja -kuskusin kera. Kevään ensimmäiset parsat pääsevät lautaselle mukaan sitruunavinaigretten ja mallasleipälastujen kanssa. Koko komeus nautitaan hyvin viilennetyn roseesamppanjan kera. Kevät on täällä!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Lohi:

200g lohen selkäpalaa

100g sokeria

100g suolaa

*

Kukkakaalipyree:

½ kukkakaali

100 g ranskankermaa

suolaa

valkoista balsamicoa

*

Kukkakaalikuskus:

½ kukkakaali

sitruunavinaigrettea

suolaa & pippuria

ruohosipulia

*

Sitruunavinaigrette:

1 sitruunan mehu

25 g hunajaa

2 dl oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

*

Mallasleipälastus:

mallasleipää

oliiviöljyä

*

Parsa:

½ punttia vihreää parsaa

suolaa & vettä

sitruunavinaigrettea

Valmistusohje

Sokerisuolattu lohi
1. Leikkaa lohen selkäpalasta nahattomia tankoja. Peitä lohitangot kokonaan sokeri-suolaseoksella.
2. Anna suolautua jääkaapissa 4 h. Huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin.
3. Anna lohitankojen suolautua vielä yön yli.
4. Hiillosta lohitangot kuumalla rasvattomalla paistinpannulla.

VINKKI! Sokerisuolattu lohi kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.

Kukkakaalipyree
1. Keitä paloiteltu kukkakaali suolatussa vedessä kypsäksi (varo keittämästä liikaa).
2. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa ranskankerman kanssa.
3. Mausta suolalla ja valkoisella balsamicolla.

Kukkakaali kuskus
1. Leikkaa kukkakali pieneksi kuskusin kokoiseksi jyviksi.
2. Mausta sitruunavinaigrettellä, suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita joukkoon juuri ennen tarjoilua hienoksi leikattua ruohosipulia.

Sitruunavinaigrette
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku.

Mallasleipälastut
1. Leikkaa mahdollisimman ohuita viipaleita mallasleivästä.
2. Ripottele päälle vähän oliiviöljyä.
3. Paista 160-asteisessa uunissa n. 4 min rapeaksi.

Parsa
1. Kuori parsat, leikkaa sopiviksi paloiksi ja ryöppää suolatussa vedessä n. 1 min.
2. Jäähdytä jäävedessä.
3. Pyöritä parsat sitruunavinaigrettessa ennen tarjoilua.

Samppanjasuositus

Taittinger Prestige Rosé Champagne Brut

Alkon tuotenro 1:

Samppanja Champagne
75,90 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Salaattiwrapit

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Kevätsipulipiiras ja paistetut vihreät parsat

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

TOP 5 parsaviinit – nappaa ostoskoriin nämä!

11.04.2023 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä