Reseptit

Hiillostettua lohta, kukkakaalia & parsaa

15.03.2021 Lukas Hemnell + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
5 h

Sokerisuolattu, pinnalta hiillostettu lohi tarjoillaan kukkakaali pyreen ja -kuskusin kera. Kevään ensimmäiset parsat pääsevät lautaselle mukaan sitruunavinaigretten ja mallasleipälastujen kanssa. Koko komeus nautitaan hyvin viilennetyn roseesamppanjan kera. Kevät on täällä!

Ainekset

Lohi:

200g lohen selkäpalaa

100g sokeria

100g suolaa

*

Kukkakaalipyree:

½ kukkakaali

100 g ranskankermaa

suolaa

valkoista balsamicoa

*

Kukkakaalikuskus:

½ kukkakaali

sitruunavinaigrettea

suolaa & pippuria

ruohosipulia

*

Sitruunavinaigrette:

1 sitruunan mehu

25 g hunajaa

2 dl oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

*

Mallasleipälastus:

mallasleipää

oliiviöljyä

*

Parsa:

½ punttia vihreää parsaa

suolaa & vettä

sitruunavinaigrettea

Valmistusohje

Sokerisuolattu lohi
1. Leikkaa lohen selkäpalasta nahattomia tankoja. Peitä lohitangot kokonaan sokeri-suolaseoksella.
2. Anna suolautua jääkaapissa 4 h. Huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin.
3. Anna lohitankojen suolautua vielä yön yli.
4. Hiillosta lohitangot kuumalla rasvattomalla paistinpannulla.

VINKKI! Sokerisuolattu lohi kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.

Kukkakaalipyree
1. Keitä paloiteltu kukkakaali suolatussa vedessä kypsäksi (varo keittämästä liikaa).
2. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa ranskankerman kanssa.
3. Mausta suolalla ja valkoisella balsamicolla.

Kukkakaali kuskus
1. Leikkaa kukkakali pieneksi kuskusin kokoiseksi jyviksi.
2. Mausta sitruunavinaigrettellä, suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita joukkoon juuri ennen tarjoilua hienoksi leikattua ruohosipulia.

Sitruunavinaigrette
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku.

Mallasleipälastut
1. Leikkaa mahdollisimman ohuita viipaleita mallasleivästä.
2. Ripottele päälle vähän oliiviöljyä.
3. Paista 160-asteisessa uunissa n. 4 min rapeaksi.

Parsa
1. Kuori parsat, leikkaa sopiviksi paloiksi ja ryöppää suolatussa vedessä n. 1 min.
2. Jäähdytä jäävedessä.
3. Pyöritä parsat sitruunavinaigrettessa ennen tarjoilua.

Samppanjasuositus

Taittinger Prestige Rosé Champagne Brut

Alkon tuotenro: 008616

Samppanja Ranska
62,95 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Parsagnocchit

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Paahdettu vasikan sisäfilee, huhtasientä & nokkosta

time Created with Sketch.
3 h
Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

3 x parsaviini – katso suosikit kevään parsaruoille!

13.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Lempeä kuhaconfit ja hapokas itävaltalainen riesling sopivat kesän kevyempiin herkutteluhetkiin

Kaupallinen yhteistyö

16.07.2020 Viinilehden toimitus

Juhannuksen rapsakka riesling ja raparperi-lohileivät

Kaupallinen yhteistyö

18.06.2020 Viinilehden toimitus