Vahteran resepti

Cheddarjuustokeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota silputtu sipuli kattilassa. Ripottele jauhot sekaan sekoittaen. Kaada viini, kanaliemi, kerma ja anna kiehua hiljalleen noin 25 minuuttia. Lisää pieniksi paloiksi paloiteltu juusto ja mausteet. Anna kiehahtaa sekoittaen. Sekoita keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella juuri ennen tarjoilua. Paahda leipäkuutiot paistinpannulla voissa rapeiksi ja lisää lautasille kuuman keiton päälle. Pirskottele lopuksi lautaselle muutama tippa makeaa balsamicoa.

Ainekset

4 dl valkoviiniä

1 l kanalientä

2 dl kuohukermaa

1 sipuli

200-300 g cheddarjuustoa

1 rkl voita

3 rkl vehnäjauhoja

valkopippuria myllystä

cayennepippuria

kuutioita vaaleasta paahtoleivästä

makeaa balsamicoa

Valmistusohje

Kuullota silputtu sipuli kattilassa. Ripottele jauhot sekaan sekoittaen. Kaada viini, kanaliemi, kerma ja anna kiehua hiljalleen noin 25 minuuttia. Lisää pieniksi paloiksi paloiteltu juusto ja mausteet. Anna kiehahtaa sekoittaen. Sekoita keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella juuri ennen tarjoilua. Paahda leipäkuutiot paistinpannulla voissa rapeiksi ja lisää lautasille kuuman keiton päälle. Pirskottele lopuksi lautaselle muutama tippa makeaa balsamicoa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Jälkiruoka
Pääruoka

Lue lisää

Laatuviini vailla luokitusta – mikä ihmeen supertoscanalainen?

28.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Hyvää ja edullista! Parhaat alle 10 € viinit

28.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Riikka Sukula: kestäviä viinivalintoja

27.06.2022 Annukka Oksanen + kuva Sanna Lehto