viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Cheddarjuustokeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota silputtu sipuli kattilassa. Ripottele jauhot sekaan sekoittaen. Kaada viini, kanaliemi, kerma ja anna kiehua hiljalleen noin 25 minuuttia. Lisää pieniksi paloiksi paloiteltu juusto ja mausteet. Anna kiehahtaa sekoittaen. Sekoita keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella juuri ennen tarjoilua. Paahda leipäkuutiot paistinpannulla voissa rapeiksi ja lisää lautasille kuuman keiton päälle. Pirskottele lopuksi lautaselle muutama tippa makeaa balsamicoa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 dl valkoviiniä

1 l kanalientä

2 dl kuohukermaa

1 sipuli

200-300 g cheddarjuustoa

1 rkl voita

3 rkl vehnäjauhoja

valkopippuria myllystä

cayennepippuria

kuutioita vaaleasta paahtoleivästä

makeaa balsamicoa

Valmistusohje

Kuullota silputtu sipuli kattilassa. Ripottele jauhot sekaan sekoittaen. Kaada viini, kanaliemi, kerma ja anna kiehua hiljalleen noin 25 minuuttia. Lisää pieniksi paloiksi paloiteltu juusto ja mausteet. Anna kiehahtaa sekoittaen. Sekoita keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella juuri ennen tarjoilua. Paahda leipäkuutiot paistinpannulla voissa rapeiksi ja lisää lautasille kuuman keiton päälle. Pirskottele lopuksi lautaselle muutama tippa makeaa balsamicoa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Australia ja Uusi-Seelanti viinilaseissa Lontoossa

05.02.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Siren

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä