Reseptit

Ceviche

time Created with Sketch.
2 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Raikas ceviche on mainio pari rasvaisten blinien kanssa. Jäiset puolukat antavat siikacevichen makuun kirpeän puraisun.

Ainekset

300 g tuoretta siikafileetä

1 sitruuna (kuori ja mehu)

2 rkl rypsiöljyä

1 pieni valkosipulinkynsi

1 tl hienoa merisuolaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

1 sipuli

3 rkl lehtipersiljaa silputtuna

3 rkl tilliä silputtuna

*

Lisäksi:

1/2 dl puolukoita

blinejä (1–2 isoa tai 2–3 pientä bliniä per henkilö)

2 dl smetanaa tai kermaviiliä

Valmistusohje

1. Nypi ruodot pois siikafileistä ja leikkaa kala pieniksi paloiksi.
2. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu, sekoita molemmat kalan joukkoon. Lisää öljy. Mausta seos kuoritulla, murskatulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
3. Anna kalan raakakypsyä valkoiseksi 2–3 tuntia. Sekoita kerran kypsymisen aikana.
4. Kuori sipuli. Silppua sipuli ja yrtit. Lisää ne kalan sekaan. Ripottele halutessasi cevichen koristeeksi jäisiä puolukoita.
5. Tarjoa ceviche blinien ja smetanan tai kermaviilin kanssa.

Kuohuviinisuositus

Kir-Yianni Paranga Sec

Alkon tuotenro: 569387

Kuohuviini Kreikka
12,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Blinitäyte japanilaiseen tapaan

time Created with Sketch.
15 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Kuohkeat blinit

time Created with Sketch.
12 h
Kalaruoka
Alkuruoka

Sillijäädyke

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Marja Hintikka – Ihailen Italialaista ruokakulttuuria

20.05.2020 Pirjo Houni + Kuva

TOP 3 – Bliniviinit

02.01.2018 Antti Rinta-Huumo Kuva: Sami Piskonen