Reseptit

Burgundinpata

time Created with Sketch.
3-4 h
servings Created with Sketch.
4-6 annosta

Burgundinpata on ranskalainen pehmeän makuinen kotiruokien kuningas, joka maistuu kesät talvet. Salonkikelpoinen ruoka viinin kanssa tarjoiltuna.

Ainekset

1,5 kg naudan paistia

1 plo (0,75 l) punaviiniä

2–3 rkl voita

200 g pekonia

10 salottisipulia

200 g herkkusieniä

4 tuoretta timjaminoksaa

2 rkl tomaattipyreetä

1 dl vehnäjauhoja

4 dl tomaattimurskaa

2 dl vettä

ripaus cayennepippuria

mustapippuria

suolaa

*

Lisäksi:

Paahdettuja perunoita (jauhoinen lajike)

Valmistusohje

1. Poista paistista kalvot ja leikkaa liha 5 cm kuutioiksi. Nosta lihat vuokaan ja kaada punaviini lihojen päälle. Anna lihojen maustua muutama tunti välillä sekoittaen.
2. Siivilöi lihat punaviinistä, ota punaviini talteen.
3. Ruskista lihat padassa voin kanssa kauniin ruskeiksi.
4. Viipaloi pekonit suikaleiksi. Kuori salottisipulit. Putsaa ja puolita herkkusienet.
5. Ruskista paistinpannulla, pekonit, kokonaiset sipulit ja sienet. Valuta pannulta ylimääräinen pekonirasva pois.
6. Lisää pataan lihojen sekaan tomaattipyree ja kuumenna hetki. Sirottele päälle vehnäjauhot. Kaada pataan punaviini ja sekoita, kunnes jauhot ja punaviini muodostavat tasaisen liemen.
7. Lisää sekaan pekonit ja kasvikset, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 1,5 tuntia. Sekoita välillä.
8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoile jauhoisten, paahdettujen perunan kanssa.

Vinkki: Burgundinpata vain paranee, kun tarjoat sen seuraavana päivänä lämmitettynä.

Viinisuositus

Gérard Bertrand Réserve Spéciale Pinot Noir Grenache 2015

Alkon tuotenro: 477437

Punaviini Languedoc-Roussillon
12,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Juurestagine ja tabbouleh-salaatti

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Maidoton Kasvisruoka
Pääruoka

Vastaavia artikkeleita

Tiesitkö tämän Bourgognesta?

03.02.2018 Mika Vanne

Nyt herkutellaan tryffelillä!

12.11.2015 Teksti Katri Saukkonen + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Janic Leino + Lähde Lars C. Ingman