Reseptit

Burgundinpata

04.02.2021 Reseptit Antti Vahtera + Kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
3-4 h
servings Created with Sketch.
4-6 annosta

Burgundinpata on ranskalainen pehmeän makuinen kotiruokien kuningas, joka maistuu kesät talvet.

Ainekset

1,5 kg naudan paistia

1 plo (0,75 l) punaviiniä

2–3 rkl voita

200 g pekonia

10 salottisipulia

200 g herkkusieniä

4 tuoretta timjaminoksaa

2 rkl tomaattipyreetä

1 dl vehnäjauhoja

4 dl tomaattimurskaa

2 dl vettä

ripaus cayennepippuria

mustapippuria

suolaa

*

Lisäksi:

Paahdettuja perunoita (jauhoinen lajike)

Valmistusohje

1. Poista paistista kalvot ja leikkaa liha 5 cm kuutioiksi. Nosta lihat vuokaan ja kaada punaviini lihojen päälle. Anna lihojen maustua muutama tunti välillä sekoittaen.
2. Siivilöi lihat punaviinistä, ota punaviini talteen.
3. Ruskista lihat padassa voin kanssa kauniin ruskeiksi.
4. Viipaloi pekonit suikaleiksi. Kuori salottisipulit. Putsaa ja puolita herkkusienet.
5. Ruskista paistinpannulla, pekonit, kokonaiset sipulit ja sienet. Valuta pannulta ylimääräinen pekonirasva pois.
6. Lisää pataan lihojen sekaan tomaattipyree ja kuumenna hetki. Sirottele päälle vehnäjauhot. Kaada pataan punaviini ja sekoita, kunnes jauhot ja punaviini muodostavat tasaisen liemen.
7. Lisää sekaan pekonit ja kasvikset, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 1,5 tuntia. Sekoita välillä.
8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoile jauhoisten, paahdettujen perunan kanssa.

Vinkki: Burgundinpata vain paranee, kun tarjoat sen seuraavana päivänä lämmitettynä.

Viinisuositus:

Chapoutier Rasteau 2018

Alkon tuotenro: 412927

Punaviini Ranska
19,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Portugalilainen lihapata, karitsa-cataplana

time Created with Sketch.
12 h
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Mausteinen lihapata

Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Juurestagine ja tabbouleh-salaatti

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Maidoton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Valitse täydellinen pataviini! 3 x viini pataruoalle

28.01.2021 Viinilehden toimitus

Simon J Woolf: Joys of the unexamined terroir

11.11.2020 Simon J Woolf + kuva Han Furnee

Tiesitkö tämän Bourgognesta?

03.02.2018 Mika Vanne