Reseptit

Blinitäyte japanilaiseen tapaan

15.01.2020 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viini Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Blinitäyte kasvissyöjille. Mädin sijaan maistuu merileväkaviaari. Avokadot tuovat annokseen pehmeyttä ja wasabikerma sopivaa kirpeyttä. Nautitaan kreikkalaisen kuohuviinin kanssa.

Ainekset

2 kypsää avokadoa

2 limeä

2 dl ranskankermaa

2 tl wasabia

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1/2 ruukkua ruohosipulia

*

Lisäksi:

1 prk Caviart-merilevävalmistetta

blinejä (1–2 isoa tai 2–3 pientä bliniä per henkilö)

Valmistusohje

1. Valmista blinitäyte. Viipaloi avokadot. Puserra viipaleiden päälle vähän limemehua tummumisen estämiseksi.
2. Mausta ranskankerma wasabilla, suolalla, pippurilla ja silputulla ruohosipulilla. Maista ja lisää tarvittaessa wasabia.
3. Tarjoa blinit merilevämädin, ranskankerma-kastikkeen ja avokadoviipaleiden kanssa.

Kuohuviinisuositus

Kir-Yianni Paranga Sec

Alkon tuotenro: 569387

Kuohuviini Kreikka
9,63 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Fine diningia kotona: Kozeen Shiwanin kuningasperuna

time Created with Sketch.
2 h
Kalaruoka
Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Blinipiirakka

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Kalaruoka

Lue lisää

Rennot itsenäisyyspäivän juhlat – Alsacen valkoviini ja pikkupurtavat pienelle porukalle

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

TOP 3 – Bliniviinit

02.01.2018 Antti Rinta-Huumo Kuva: Sami Piskonen