Reseptit

Blinitäyte japanilaiseen tapaan

time Created with Sketch.
15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Blinitäyte kasvissyöjille. Mädin sijaan maistuu merileväkaviaari. Avokadot tuovat annokseen pehmeyttä ja wasabikerma sopivaa kirpeyttä. Nautitaan kreikkalaisen kuohuviinin kanssa.

Ainekset

2 kypsää avokadoa

2 limeä

2 dl ranskankermaa

2 tl wasabia

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1/2 ruukkua ruohosipulia

*

Lisäksi:

1 prk Caviart-merilevävalmistetta

blinejä (1–2 isoa tai 2–3 pientä bliniä per henkilö)

Valmistusohje

1. Valmista blinitäyte. Viipaloi avokadot. Puserra viipaleiden päälle vähän limemehua tummumisen estämiseksi.
2. Mausta ranskankerma wasabilla, suolalla, pippurilla ja silputulla ruohosipulilla. Maista ja lisää tarvittaessa wasabia.
3. Tarjoa blinit merilevämädin, ranskankerma-kastikkeen ja avokadoviipaleiden kanssa.

Kuohuviinisuositus

Kir-Yianni Paranga Sec

569387, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Kreikka
Kir-Yianni Estate
Chardonnay, Moscato, Xynomavro
14,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Ceviche

time Created with Sketch.
2 h
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Kuohkeat blinit

time Created with Sketch.
12 h
Kalaruoka
Alkuruoka

Sillijäädyke

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

TOP 3 – Bliniviinit

02.01.2018 Antti Rinta-Huumo Kuva: Sami Piskonen