viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Blinipiirakka
Reseptit

Blinipiirakka

28.10.2020 Suvi Rüster + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
2 h
servings Created with Sketch.
8 annosta

Blineistä inspiroituneet täytteet ladotaan kypsän piirakkapohjan päälle. Piimä ja tattarijauhot antavat pohjalle hapokasta maukkautta. Nautitaan hyvän crémantin kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 1/2 dl tattarijauhoja

1 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl kuivahiivaa

3/4 tl suolaa

2 1/2 dl piimää

2 rkl sulatettua voita

1 rkl hunajaa

*

Lisäksi:

4 rkl sulatettua voita

1 tl kuivattu tilliä

1–2 tl sormisuolaa

*

Päälle:

1 prk (120-150 g) ranskankermaa tai smetanaa

(2 rkl piparjuuritahnaa tai raastettua piparjuurta)

100 g kylmäsavulohta viipaleina

50 g kirjolohenmätiä

1 pieni punasipuli

1/2 dl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

1.Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Lämmitä piimä noin 42-asteiseksi. Lisää piimän joukkoon sulatettu voi ja hunaja. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
2. Voitele pyöreän piirakkavuoan pohja ja reunat ruokalusikallisella sulatettua voita. Kaada taikina vuokaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia lämpimässä vedottomassa paikassa.
3. Painele kohonnutta taikinaa kevyesti sormilla. Valuta päälle loput sulatetusta voista ja ripottele pinnalle tilliä ja sormisuolaa.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
5. Anna pohjan jäähtyä. Nosta tarjoilulautaselle ja leikkaa annospaloiksi.
6. Sekoita ranskankerma ja piparjuuri. Levitä taikinapalojen päälle. Lisää kylmäsavulohiviipaleita, kirjolohenmätiä, viipaloitua punasipulia ja hienonnettua tilliä.

Vinkki: Käytä piparjuuritahnaa varoen, jos tarjoat blinipiirakan viinin kanssa. Piparjuuren voimakkaan tulinen maku on viinille kova haastaja.

Viinisuositus:

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pikkusyötävä
Pääruoka

Ahven-bao bun ja tahmea teriyakikastike

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka

Lue lisää

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Somehittien seuralaiset – somen hittiruoat ja viinisuositukset

08.11.2022 Viinilehden toimitus

Kesäkeittiön kalaviinit x 5

04.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä