Reseptit

Blinipiirakka

28.10.2020 Suvi Rüster + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
2 h
servings Created with Sketch.
8 annosta

Blineistä inspiroituneet täytteet ladotaan kypsän piirakkapohjan päälle. Piimä ja tattarijauhot antavat pohjalle hapokasta maukkautta. Nautitaan hyvän crémantin kera.

Ainekset

1 1/2 dl tattarijauhoja

1 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl kuivahiivaa

3/4 tl suolaa

2 1/2 dl piimää

2 rkl sulatettua voita

1 rkl hunajaa

*

Lisäksi:

4 rkl sulatettua voita

1 tl kuivattu tilliä

1–2 tl sormisuolaa

*

Päälle:

1 prk (120-150 g) ranskankermaa tai smetanaa

(2 rkl piparjuuritahnaa tai raastettua piparjuurta)

100 g kylmäsavulohta viipaleina

50 g kirjolohenmätiä

1 pieni punasipuli

1/2 dl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

1.Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Lämmitä piimä noin 42-asteiseksi. Lisää piimän joukkoon sulatettu voi ja hunaja. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
2. Voitele pyöreän piirakkavuoan pohja ja reunat ruokalusikallisella sulatettua voita. Kaada taikina vuokaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia lämpimässä vedottomassa paikassa.
3. Painele kohonnutta taikinaa kevyesti sormilla. Valuta päälle loput sulatetusta voista ja ripottele pinnalle tilliä ja sormisuolaa.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
5. Anna pohjan jäähtyä. Nosta tarjoilulautaselle ja leikkaa annospaloiksi.
6. Sekoita ranskankerma ja piparjuuri. Levitä taikinapalojen päälle. Lisää kylmäsavulohiviipaleita, kirjolohenmätiä, viipaloitua punasipulia ja hienonnettua tilliä.

Vinkki: Käytä piparjuuritahnaa varoen, jos tarjoat blinipiirakan viinin kanssa. Piparjuuren voimakkaan tulinen maku on viinille kova haastaja.

Viinisuositus:

Gratien & Meyer Crémant de Loire Brut

Alkon tuotenro: 929157

Kuohuviini Ranska
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Lohi-rapukeksit

time Created with Sketch.
30 min
Maidoton Kalaruoka
Pääruoka

Metsästäjän riistapiirakka

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Liharuoka
Pääruoka

Savujuustopiirakka

time Created with Sketch.
1 h 20 min

Vastaavia artikkeleita

Juhannuksen rapsakka riesling ja raparperi-lohileivät

Kaupallinen yhteistyö

18.06.2020 Viinilehden toimitus

TOP 3 – Bliniviinit

02.01.2018 Antti Rinta-Huumo Kuva: Sami Piskonen

Kansallisruokamme on ruisleipä, mutta ei hätää, siitä saa maukkaan burgerin

19.01.2017 Mikko Numminen + resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo Tyyli: Nikola Tomevski