viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Basilikarisotto
Reseptit

Basilikarisotto

14.10.2022 Reseptit Satu Koivisto + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuvat Kaisu Kaplin

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Surauta tuuheat basilikapuskat sileäksi. Huumaavan aromikas tahna maustaa mehevän risoton.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 l kasvislientä

2 sipulia

2 varsisellerin vartta

1 + 1 rkl öljyä

3 dl risottoriisiä (Arborio)

2 rkl sitruunamehua

2 dl basilikatahnaa

½ tl suolaa

mustapippuria

(vettä)

*

Basilikatahna:

2 ruukkua basilikaa

2 rkl sitruunamehua

2 dl cashewpähkinöitä

2 dl rypsiöljyä

½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna kasvisliemi.
2. Tee basilikatahna. Leikkaa basilikat hieman pienemmiksi. Laita kaikki tahnan aineet kannuun ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella. Puolet tahnasta käytetään risottoon, loppu säästetään seuraavaan päivään.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna varsisellerin varret. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit ja varsisellerit raukeiksi, noin 10 minuuttia.
4. Lisää kattilaan 1 rkl öljyä ja riisi. Kuullota miedolla lämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa.
5. Lisää kasvisliemi muutamassa erässä ja sekoita ahkerasti. Kun riisi on liki pureskeltavaa, al dente, lisää basilikatahna. Mausta ja tarkista suola. Lisää vettä, jos risotto uhkaa kuivua.

Vinkki! Käytä loppu basilikatahna herkullisen papukeiton viimeistelyyn.

Viinisuositus

Leth Zweigelt Rosé 2021

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Niederösterreich
14,49 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Veriappelsiini-sahramirisotto

time Created with Sketch.
45 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Hurmaava papukeitto

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Keitto
Pääruoka

Uunikala ja kasvispaistos loirelaisittain

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Sesonkiruokaa: helmikuun satokauden reseptit

02.02.2022 Viinilehden toimitus + kuva Sami Repo

Talvipäivän lämmittävä drinkki: Minttukaakao 2.0

31.01.2022 Viinilehden toimitus

Vaihtelua joulupöytään: mehevä italialainen punaviini ja kurpitsagnocchit

Kaupallinen yhteistyö

06.12.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä