Balsamicossa haudutetut punajuuret

Pese punajuuret huolellisesti, kuivaa ja nosta foliopaperin päälle uunipellille. Lisää punajuurien päälle balsamiviinietikka, voinokareet, suola ja pippuri. Kääri folio tiukasti kiinni ja nosta 200- asteiseen uuniin. Paista 20 – 25 minuuttia. Avatessasi foliopakettia varo kuumaa höyryä. Puolita punajuuret ja pirskottele folion pohjalta kastiketta punajuurien päälle. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Paksukuoriset punajuuret kannattaa kuoria.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

20 pientä punajuurta

2 dl balsamiviinietikkaa

2-3 rkl voita

mustapippuria myllystä

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Pese punajuuret huolellisesti, kuivaa ja nosta foliopaperin päälle uunipellille.

Lisää punajuurien päälle balsamiviinietikka, voinokareet, suola ja pippuri. Kääri folio tiukasti kiinni ja nosta 200- asteiseen uuniin. Paista 20 – 25 minuuttia. Avatessasi foliopakettia varo kuumaa höyryä.

Puolita punajuuret ja pirskottele folion pohjalta kastiketta punajuurien päälle. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Paksukuoriset punajuuret kannattaa kuoria.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Avaimet pieneen viinikellariin

Viinin kypsytyksessä eli säilytyksessä on oikeastaan kyse viinin hyvin hitaasta pilaantumisesta ja siitä ohikiitävästä hetkestä, kun juoma saavuttaa vivahteikkaan huippunsa. Pienen viinikellarin voi kerätä vaikka vaatekaappiin.

Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki: Aloittelijan mieli

Vanhaa zen-buddhalaista elämänohjetta voi mainiosti soveltaa myös viinistä nauttimiseen. Minulle ei ole tärkeää tietää paljon viineistä. Tärkeää on osata nauttia elämästä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla