Avocadoterriini

Halkaise avocadot, poista kivi ja kaavi sisus tehosekoittimeen lime-mehun kanssa, näin säilytät kauniin, vihreän värin. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna maito kasarissa, siivilöi jauhot joukkoon koko ajan sekoittaen. Sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää munankeltuaiset yksitellen ja ota kasari pois liedeltä. Jäähdytä. Sekoita massaan soseutettu avocado ja mausta Worcestershire -kastikkeella, valkopippurilla ja suolalla. Kaada seos kelmulla […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

3 dl avocadososetta ( 2-3 kokonaista avocadoa)

2 dl maitoa

3/4 dl vehnäjauhoja

3 munankeltuaista

3 liivatelehteä

2 limen mehu

2 rkl Worcestershire-kastiketta

valkopippuria myllystä

Maldon-suolaa

 

2 kaltattua tomaattia pieninä kuutioina

Valmistusohje

Halkaise avocadot, poista kivi ja kaavi sisus tehosekoittimeen lime-mehun kanssa, näin säilytät kauniin, vihreän värin. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna maito kasarissa, siivilöi jauhot joukkoon koko ajan sekoittaen. Sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää munankeltuaiset yksitellen ja ota kasari pois liedeltä. Jäähdytä.

Sekoita massaan soseutettu avocado ja mausta Worcestershire -kastikkeella, valkopippurilla ja suolalla. Kaada seos kelmulla vuorattuun haluamasi malliseen vuokaan ja painele massan keskelle tomaattikuutiot. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa 5-7 tuntia.

Kumoa hyytynyt terriini tarjoiluastiaan tai laudalle, poista kelmu ja leikkaa viipaleiksi tai paloiksi. Tarjoa salaattien ja balsamico-viinietikan kanssa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

portviinit

6 x herkullinen portviini

Portviinit rakastavat suklaisia jälkiruokia ja suolaisia juustoja. Valitsimme kuusi herkkupalaa lämmittämään syksyä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla