viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Antin silakkapihvit

26.06.2012 Antti Vahtera

Perkaa silakat fileiksi. Silppua sipulit ja paista kauniin keltaisiksi. Lisää silputtu tilli ja ruohosipuli. Mausta silakat suolalla ja pippurilla. Levitä fileiden päälle tomaattisosetta ja sipuliseosta. Laita kaksi fileetä päällekkäin pihviksi. Kääntele korppu- ja vehnäjauhoseoksessa ja paista runsaassa suolalla maustetussa voissa. Tarjoa ohuiden etikkapunajuuriviipaleiden ja perunamuhennoksen kanssa. Silakoille tuo mukavasti väriä ja makua punajuurikastike. Punajuurikastike Kuori […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kg silakoita

runsaasti tilliä ja ruohosipulia

5-6 rkl chili-tomaattisosetta

3 sipulia

etikkapunajuuria

reilusti voita

korppujauhoja

vehnäjauhoja

musta- ja valkopippuria myllystä

suolaa

Punajuurikastike

2 raakaa keskikokoista punajuurta

4 dl kermaa

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl suolatonta voita

valko- ja mustapippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

suolaa

Valmistusohje

Perkaa silakat fileiksi. Silppua sipulit ja paista kauniin keltaisiksi. Lisää silputtu tilli ja ruohosipuli. Mausta silakat suolalla ja pippurilla. Levitä fileiden päälle tomaattisosetta ja sipuliseosta. Laita kaksi fileetä päällekkäin pihviksi. Kääntele korppu- ja vehnäjauhoseoksessa ja paista runsaassa suolalla maustetussa voissa. Tarjoa ohuiden etikkapunajuuriviipaleiden ja perunamuhennoksen kanssa.

Silakoille tuo mukavasti väriä ja makua punajuurikastike.

Punajuurikastike

Kuori punajuuret ja kuutioi ne 0,5 cm:n kuutioiksi. Kuullota punajuuret kattilassa voissa niin, että ne pehmenevät. Lisää etikka ja valkoviini. Keitä liemi lähes kokonaan kasaan. Lisää kerma ja anna kiehua hetki hiljalleen. Mausta pippureilla ja tarkista suola.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Keskiyön auringon parsaa

06.05.2024 Heidi Kleemola + Kuvat Laura Riihelä

Kysyimme guruilta: unohtumattomin viinimuisto

06.05.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat haastateltavat

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä