viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
ahven bao bun
Reseptit

Ahven-bao bun ja tahmea teriyakikastike

17.08.2023 Reseptit Linnea Vihonen + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Nämä ahven bao bunit syntyvät näppärästi joko tuoreesta ahvenesta tai savuahven- tai savukalasäilykkeistä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Porkkanapikkelssi:

1 ½ dl vettä

1 dl riisiviinietikkaa tai muuta vaaleaa etikkaa

1 dl sokeria

1 (150 g) porkkana

*

Limettimajoneesi:

2 dl majoneesia

2 tl limetin kuoriraastetta

1 tl limettimehua

¼ tl rouhittua mustapippuria

ripaus sormisuolaa

*

Tahmea teriyakikastike:

½–1 punainen chili

1 dl teriyakikastiketta

2 tl tummaa seesamiöljyä

*

Ahvenet:

4 savustettua ahvenfileetä*

8 bao bun -höyrysämpylää

tuoretta korianteria

tuoretta minttua

(paahdettuja seesaminsiemeniä)

(tuoretta chiliä)

Valmistusohje

1. Aloita porkkanapikkelsistä. Kiehauta vesi, etikka ja sokeri. Jäähdytä. Suikaloi porkkana ohueksi nauhaksi vihanneskuorijalla tai juustohöylällä. Laita porkkanasuikaleet rasiaan ja kaada liemi päälle. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia. Pikkelssi säilyy muutaman päivän jääkaapissa.
2. Mittaa limettimajoneesin ainekset kulhoon. Sekoita.
3. Poista chilistä kanta ja siemenet, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita teriyakikastikkeen ainekset kulhossa.
4. Paloittele savustetut ahvenfileet ja valele ne teriyakikastikkeella.
5. Lämmitä bao bunit pakkauksen ohjeen mukaan ja sivele niihin limettimajoneesia. Laita pohjalle keko porkkanapikkelssiä, nosta savuahvenet päälle ja viimeistele tuoreilla yrteillä. Ripottele halutessasi päälle pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä ja ohueksi leikattuja chilisuikaleita. Nosta kansi päälle.

Savustettu ahven

1. Poista ahvenista sisälmykset ja kidukset. Jätä suomut, sillä ne suojaavat lihaa savustuksen aikana. Huuhtele ja kuivaa kalat.
2. Esilämmitä savustin noin 100 asteeseen, voit käyttää myös sähkösavustinta. Savusta keskikokoisia ahvenia ritilän päällä noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä selkäevästä – kun se irtoaa helposti, kalat ovat kypsiä. Anna lämmön tasaantua ja riivi lihat ruodoista.
3. Keitä perkuujätteistä liemi! Saat siitä herkullisen pohjan sadepäivän kermaiseen kalakeittoon.

Vinkki! Jos kalaonni pettää, osta ahvenet valmiiksi savustettuina kalakauppiaaltasi tai käytä savuahven- tai savukalasäilykkeitä.

Viinisuositus

Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2021

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Uusi-Seelanti
17,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Halstratut muikut ja tomaattitartar

time Created with Sketch.
45 min + passiivista 1,5 h min
Kalaruoka
Pääruoka

Haukiburgeri miso-sitruuna-aiolilla ja marinoidulla punakaalilla

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kalaruoka

Lue lisää

Kesäkeittiön kalaviinit x 5

04.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kalojen kaverit – 6 x paras kalaviini

21.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tyyliä ja makuja joulupöytään! Alsacen viiden tähden rieslingit ja suussa sulava jääkellarin lohi

Kaupallinen yhteistyö

13.12.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä