Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Etsitkö täydellistä makuparia tai lahjavinkkiä herkkusuulle? Paritimme kuusi juustoa ja juomaa.
Viinilehden toimituksen lisäksi lehteä ja sen eri kanavia tekee vakituisesti runsas joukko alan ammattilaisia – tässä heistä muutama!
Vahvat maistuvat rinnakkain. Tuhdit punaviinit ja voimakkaat juustot kesyttävät toisensa maistuvaksi makupariksi.
Viinilehti järjesti lukijamatkan Piemonteen marraskuun lopulla. Mukaan lähti 10 herkkusuuta, joista kaksi oli Viinilehden lukija-arvonnan voittajia. Neljä päivää hurahti mukavassa porukassa kuin siivillä ja vain vatsa joutui venymään – herkuttelemaanhan sinne lähdettiin!
Suomen virallinen kansallisruoka on ruisleipä ja viinihörhö Antti Rinta-Huumo valitsi leivälle sopivimmat viinit. Nauti ruisleipä voilla viinin kanssa.
Poimimme Alkon joulukuun erikoiseristä neljä maistamisen arvoista viiniä. Samppanjaa, roseeta ja punaviiniä, nämä viinit sopivat moniin juhlakauden rientoihin.
Brittiläis-hollantilainen viiniasiantuntija Simon J Woolf on Viinilehden nettikolumnisti. Simonin oranssiviinikirja Amber revolution – how the world learned to love orange wine nousi maailmanmaineeseen vuonna 2018, kun New York Times valitsi sen vuoden viinikirjaksi. Simonin kolumnit julkaistaan alkuperäiskielellä.
Iiro Rantala elää omien sanojensa mukaan nykyisin hyvää, mutta hyvin spartalaista elämää. Hän kehottaa muitakin miettimään valintojaan. Ahkerasti keikkaileva pianisti on 5.12. konsertillaan ensimmäinen jazzartisti, joka esiintyy soolokonsertissa Musiikkitalon Konserttisalissa.
Kombucha on hapatettu eli fermentoitu teejuoma, joka on nyt kaikkien huulilla.
Valokuvaaja Meeri Koutaniemi nauttii talvella mielellään punaviinejä, mutta hänen rakkain juomamuistonsa liittyy viskiin ja ensitapaamiseen aviomiehensä Sami Yaffan kanssa.
Poimimme Alkon tilausvalikoimasta kolme herkullista amaronea talvea lämmittämään. Nämä amaronet kannattaa maistaa tänä talvena.
Kokit ovat tehtailleet pop up -ravintoloita jo pitkään, nyt on sommelierien vuoro loistaa. Viime viikonloppuna järjestettiin Wondering Sommelier -kollektiivin pop up -viinibaari ja joulukuussa aukeaa ravintola Murun poppoon samppanjabaari.
Ressu harrastaa viinejä, erityisesti itävaltalaisia grüner veltlinereitä. Ravintolaan hän ei mene koskaan ummikkona, ainakin ruokalista pitää tutkia etukäteen netistä.