Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Viinitrendit tulevat ja menevät, ja nyt nousussa ovat taas semi-aromaattiset lajikkeet kuten Grüner Veltliner.
Alvarinho tai Albariño on keskihapokas ja kohtalaisen aromaattinen lajike Iberian niemimaalta. Moni tarha on edelleen istutettu perinteiseen pergola-tyyliin kivitolppien varaan köynnöskatokseksi.
Vuoden valkoviini on riesling, mutta sen kotimaa yllättää. Uusiseelantilainen riesling on sen verran erilainen ja herkullinen tapaus, että se sai sokkotastingissa valitsijakaksikonkin sekaisin.
Maija Männistö on monien tuntema somepersoona Viinitollo, joka ihmettelee viinejä rennon letkeästi ja pilke silmäkulmassa.
Tässä valintamme vapun valkoviineiksi. Viinit löytyvät Alkon tilausvalikoimasta, joten muista tilata vappuvalkkarit ajoissa.
Vuosikymmenen suosituimpia viinitrendejä ovat olleet prosecco ja roseeviinit. Nyt suosikit ovat yhdistyneet roseeproseccoksi.
Kermainen, leveä, kypsän hedelmäinen ja hivenen mausteinen – sitä on tammikypsytetty chardonnay parhaimmillaan. Tämän viinityylin nimittäin kuuluu olla pikkasen pläski. Nappaa talteen neljä erinomaista tammitettua chardonnayta.
Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Suomi saa lähivuosina viisi uutta Master of Winea. Titteli on kovan työn takana ja vaatii valtavan määrän paneutumista asiaan. Kävimme kysymässä, miltä opinnot tuntuvat ja mitä opiskelijat odottavat tulevalta.
Silvaner on vanha eurooppalainen lajike, joka tunnetaan huonosti. Viiniharrastajat himoitsevat siitä tehtyjä kuivia, hapokkaita ja intensiivisiä viinejä Frankenin alueelta Saksasta. Muille sitä on juotettu osana vanhaa kunnon Libistä.
Viinilehden Vuoden valkoviini -finalistit on nyt valittu. Voittaja julkistetaan Viinilehti Live -virtuaalitastingissä Facebookissa 21.4. kello 17.30 sekä 22.4. ilmestyvässä Viinilehdessä.
Kevään tullen kauppojen hyllyt täyttyvät vihreistä ja valkoisista parsoista. Näille upeille kevätherkuille viinin parittaminen voi joskus olla hankalaa, parsan ominaismaku nimittäin saattaa saada viinin maistumaan metalliselta. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen: parsan kera tarjottavat lisukkeet muuttavat viinin ja ruoan yhdistelmän harmoniseksi ja yhteensopivaksi. Tässä muutama vinkki parsaruoille!
Suomalaisten suosikkiviini, riesling, on saanut haastajan. Sauvignon blanc -viinit nimittäin kutkuttavat ja kiinnostavat nyt entistä enemmän. Niin uuden kuin vanhankin maailman viinialueilta rantautuvat sauvignon blancit ovat täydellisiä heräävään kevääseen. Niiden tyyli on kesäisen raikas, eloisia, pirtsakan hapokas ja hyvin rehevän aromikas.
Soave-viinejä on erityylisiä ja monen laatuisia, kaikille löytyy kuitenkin maistuva ruokapari merenelävistä.