Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Lasia tehdään sulattamalla hiekkaa 1 500 asteen lämpötilassa. Ja kun lasia kierrätetään, se sulatetaan uudestaan. Pullojen tekeminen on siis viininvalmistuksen kuuminta hottia.
Hävikkiruoka on muotia. Nyt laitetaan viinin jämät kiertoon. Kattilan kautta käynyt viini saa uuden elämän lautasella.
Matala-alkoholiset cocktailit ovat nousseet alkoholittomien cocktailien rinnalle ja low alcohol -cocktailkategoria jatkaa kovaa kasvuaan – Niin kovaa, että tähän kategoriaan on kehitelty varta vasten matala-alkoholisia alkoholeja. Näillä kahden raaka-aineen matala-alkoholisilla cocktaileilla viet pisteen kotiin illanistujaisissa tai illallisella.
Jos sinulla on mahdollisuus varastoida viinejä, hanki näistä kellarin täytettä.
Talven tuiverruksen keskellä maistuu lohduttava ja lämmittävä kotiruoka ja tamminen tempranillo. Kokosimme yhteen vinkit tempranillon ruokakumppanin valintaan ja herkullisen lihamurekkeen reseptin viininsuosituksen kera.
Hyvä kysymys, johon ei ole tyhjentävää vastausta. Muistan, kuinka takavuosina puhuttiin, että non-vintage-samppanja pysyisi hyvänä korkeintaan vuoden tai pari. Säilyvyys riippuu tietysti vuosikerrattoman samppanjan laadusta, mutta väite lienee myös markkinointikikka, jolla meidät haluttiin saada ostamaan lisää?
Henri Alén puhuu julkisuudessa ponnekkaasti ravintoloiden puolesta. Hänen hyvän elämän reseptinsä tärkein raaka-aine onkin työ ja rakkaus alaan. Mistä muista ainesosista koostuu huippukokin elämä?
Australialaisen Torbreckin viinintekijä Ian Hongell on tunnettu tyylikkäistä Shiraz-viineistään. Rennon elämännautiskelijan suonissa virtaa suomalainen veri.
Alkoholittomien ja matala-alkoholisten viinien valikoima laajenee vauhdikkaasti – ja kysyntää riittää. Maistoimme seitsemän alkoholitonta kuohuviiniä ja valitsimme suosikkimme.
Viininvalmistuksen tiukat lainsäädännöt ovat lyöneet kapuloita rattaisiin uusien viini-innovaatioiden kanssa. Nyt roseeprosecco on kuitenkin nähnyt päivänvalon.
Mitä viiniä tarjota jouluruokien kanssa? Kokosimme muutaman jouluviinisuosituksen Alkon parin kympin viinien hintaluokasta.
Vapautetut orjat käyttivät antiikin Roomassa punaista suippoa villapipoa merkkinä uudesta vapaasta asemastaan. Tästä fryygialaismyssyksi kutsutusta päähineestä tuli sittemmin yleinen vapauden symboli, ja esimerkiksi Argentiinan vaakunassa ja Paraguayn lipussa näkyy pipo, jota äkkinäisempi voisi luulla tonttulakiksi. Se on kuitenkin vapausmyssy, josta Ranskan vallankumouksessa tuli suorastaan koko operaation symboli.
Kuohuviinit ja samppanjat ovat muutakin kuin kupliva aperitiivi ja ne toimivat erinomaisesti läpi aterian. Me valitsimme viisi mainiota moniottelijaa talven juhlakauteen.