Kaupallinen yhteistyö

Tyylikästä valkoviiniä ja aasialaishenkisiä sormisyötäviä juhlaan!

Kaupallinen yhteistyö

24.05.2021 Viinilehden toimitus

Kevät ja kesä on ihanien juhlien aikaa. Pukeudu siis parhaimpiisi, avaa tyylikäs Black Tie by Pfaff 2019 -valkoviini ja valmista herkullisia lohi-rapukeksejä. Ahh, mitä elämän pieniä iloja!

Valmistujaiset, syntymäpäivät, nimipäivät – tai vaikkapa onnistuminen töissä? Kaikki pienet ja isot juhlat ansaitsevat kippistelyhetken tärkeiden ihmisten seurassa. Valitse juhlaan ryhdikkään eloisa, kypsän hedelmäinen Black Tie by Pfaff 2019 -valkoviini ja tarjoa sen kanssa upean mausteisia lohi-rapukeksejä. Täydellinen yhdistelmä!

Viini on Alsacen helmi ja upea yhdistelmä Riesling- ja Pinot Gris -lajikkeita. Rieslingin raikkaus ja Pinot Gris’n täyteläisyys tekevät viinistä erittäin tasapainoisen ja suunmukaisen. Black Tie onkin parhaimmillaan juhlahetkissä – etikettiään myöten.

Aasialaishenkiset lohi-rapukeksit

Ainekset:
400 g lohifileetä
10 cm pala kurkkua
1 punasipuli
1 punainen chili
1 vihreä chili
1 ruukku korianteria
5 limeä
½ dl oliiviöljyä
½ dl seesaminsiemeniä
½ tl suolaa
2 tl kardemummarouhetta

Rapukeksit:
20 rapukeksiä esim. Aasia-marketeista (tai tortillalastuja tai muita keksejä)
2 rkl savustettua paprikajauhetta
1 rkl chilijauhetta

Koristeluun:
kirjolohenmätiä
erilaisia chilejä
pala tuoretta piparjuurta
kardemummarouhetta

Valmistusohje:
1. Poista lohesta nahka ja rasvat. Leikkaa 0,5–1 cm kuutioiksi.
2. Kuori kurkku, poista siemenosa ja kuutioi. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Poista halutessasi siemenet. Hienonna korianteri.
3. Yhdistä kasvis- ja lohikuutiot samaan kulhoon. Raasta sekaan limenkuoret ja purista mehut. Lisää oliiviöljy, seesaminsiemenet, suola ja kardemumma. Sekoita.
4. Levitä rapukeksit työlaudalle. Sekoita paprika- ja chilijauhe. Ripottele mausteseosta siivilän läpi rapukeksien päälle.
5. Nosta reilu ruokalusikallinen lohiseosta rapukeksin päälle. Leikkaa koristeluun varatut chilit paperinohuiksi viipaleiksi. Koristele rapukakut chilillä ja kirjolohenmädillä. Raasta lopuksi pinnalle hiukan tuoretta piparjuurta ja viimeistele ripauksella kardemummaa.

Vinkki! Voit käyttää maissikeksejä tai tortillalastuja rapukeksien sijaan. Mausta myös ne savustetulla paprika-chiliseoksella. 

Lue lisää

Halloum on grillistä tuttu – parita sille nämä viinit!

21.06.2021 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Kesän viileimmät viinicocktailit – hyödynnä hanaviiniä!

17.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Viinilehden Vuoden hanaviini on valittu! Katso voittajapunkku ja -valkkari

16.06.2021 Viinilehden toimitus