Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Brittiläis-hollantilainen viiniasiantuntija Simon J Woolf on Viinilehden nettikolumnisti. Simonin oranssiviinikirja Amber revolution – how the world learned to love orange wine valittiin vuoden 2018 viinikirjaksi.
Nyt lähdetään retkelle! Pakkaa viini rinkkaan, reppuun tai kajakkiin ja nauti eväiden kanssa retkinuotiolla tai kallion kukkulalla auringonlaskua katsellen.
Ravut ja äyriäiset ovat ihania herkkuja suoraan merrasta tai pakastealtaasta. Tässä neljä loistoviiniä rapupöytään!
Rapukausi ja rapujuhlakausi alkaa heinäkuun loppupuolella. Tässä kolme hyvää tilausvalikoiman viiniä rapujen kanssa nautittavaksi.
Jonkinlaisia lettuja paistetaan kaikkialla maailmassa. Muurinpohjaletut esitteli Suomen kansalle Kyllikki Virolainen puolisonsa presidentinvaalikampanjassa.
Kesällä keittiö muuttaa ulos ja grilli sekä nuotio korvaavat lieden. Pienellä vaivalla teet elämäsi maistuvimmat grilliruoat.
Mikä sopisikaan paremmin grilliruoalle kuin australiainen punaviini. Maa tuottaa myös hyvin mielenkiintoisia, totutusta poikkeavia punaviinejä.
Tillisnapsi on rapukauden ja kalapöydän herkullinen ruokahalun herättäjä ja palanpainike! Nauti snapsi jääkylmänä kalapöydän tarjottavien tai saksiniekkojen kera.
Joko fanitat X-Bergejä? On nimittäin vain kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka pitävät näistä saksalaisista laatuviineistä ja niitä, jotka eivät vielä ole niihin tutustuneet. Pidä huoli, että kuulut pian ykkösryhmään tilaamalla itsellesi kokoamamme maistelulaatikon.
Viinilehden Vuoden roseeviini, Zenato Rosé San Benedetto 2020, ei kaipaa ympärilleen kuin kesän, aurinkoa ja raikkaan maalaissalaatin. Nautitpa niistä laiturin nokassa, piknikillä tai grillijuhlissa, on makunautinto taattu.
Kesä ja kalat kuuluvat tiiviisti yhteen. Valitse kalapöytään sopiva viini näillä parilla vinkillä. Ei muuta kuin kalakaupoille tai ongelle!
Sillillä on Suomessa kaksi vuotuista sesonkia, joulu ja juhannus, sekä pitkä historia osana suomalaista ruokakulttuuria. Kesällä silli on parhaimmillaan uusien perunoiden kanssa, mutta siitä on paljon muuhunkin.
Argentiina, Bulgaria ja Venäjä – ei niitä tyypillisimpiä kuohuviinimaita, vai mitä? Nämä viinit ovat hyviä esimerkkejä siitä, että viinejä kannattaa maistella myös epätyypillisistä viinimaista – muuten upeat, piilotetut viinihelmet menevät ohi suun.