5 x ultimaattiset sieniviinit

Sieniä pukkaa ja padat sekä pannut tirisevät tänä syksynä sieniruokia. Lihaisempien sieniruokien kanssa maistuu punaviini, kermaiset sieniruoat rakastavat valkoviiniä. Yhdistä nämä ruoat ja viinit:

27.09.2021 Viinilehden toimitus

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Sienipiirakka + Herencia Altés Garnatxa Blanca 2018

Katalonian korkeimmalta DO-alueelta Terra Altasta tuleva viini on hyvin leveän hedelmäinen. Yrttisessä, kukkaisessa, makean mausteisessa, hunajameloniin vivahtavassa aromikkuudessaan se sopii erinomaisesti sienipiirakan paahteisiin vivahteisiin. Sienten maanläheinen maku tuo korostuneesti esiin viinin jo valmiiksi leveää hedelmäistä makua.

Kermainen sienikeitto + Stoneleigh Wild Valley Wild Fermented Pinot Gris 2020

Marlborough’n alueella Uudessa Seelannissa luonnonhiivalla Pinot Gris -lajikkeesta valmistettu viini on kuin tehty suuntäyttävän kermaiselle sienikeitolle. Viinin lähes öljyinen, hunajainen, jopa kermaan vivahtava, kainosti makea aromimaailma täydentää miellyttävästi samettista keittoa. Viiniä tasapainottava hapokkuus ryhdittää kokonaisuutta herkullisesti.

Metsästäjänleipä + Hahn Pinot Noir 2019

Kalifornialaisen pinot noirin tuoksu on mehevä, tummasävytteisen marjainen ja varsin luonteikas. Siinä on hapankirsikkaa, karpaloa, yrttisyyttä ja hentoa nahkaisuuttakin. Kokonaisuus on keskitäyteläinen ja eloisa, se ryhdittää maukkaasti runsaan sienikastikkeen viimeistelemää metsästäjänleipää. Viinin metsäiset ja yrttiset vivahteet täydentävät täydellisesti rustiikkista ruokaa.

Lihapata sienillä + Portal Colheita 2018

Douro-joen rinteiltä, Tinta Roriz -, Touriga Franca – ja Touriga Nacional -lajikkeista valmistettu punaviini on luonteeltaan kypsän marjainen, mehukas, mutta varsin täyteläinen. Vaikka viinissä on runsaat tanniinit, ovat ne luonteeltaan hyvin kypsiä. Tiivislieminen lihapata, jossa on runsaasti sieniä, korostaa viinin kypsää tummaa marjaisuutta.

Suppilovahveropasta + Chapoutier Domaine des Granges de Mirabel Viognier 2019

Suppilovahveropastan seuraan sopii rhônelainen Viognier-lajikkeesta valmistettu valkoviiniherkku, jonka maku on leveä ja eksoottisen hedelmäinen. Viini tarjoaa kermaisuutta, makeita mausteita, kukkaisuutta ja pähkinäisyyttä. Viinin sitruksiset sävyt ryhdittävät mukavasti pastan runsasta suutuntumaa.

Lue myös

portviinit

6 x herkullinen portviini

Portviinit rakastavat suklaisia jälkiruokia ja suolaisia juustoja. Valitsimme kuusi herkkupalaa lämmittämään syksyä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.