Kaupallinen yhteistyö

Villapaitoja, viiden tähden ripassoa ja vegepataa

Kaupallinen yhteistyö

04.10.2021 Viinilehden toimitus

On aika pukea lämmintä päälle, kaataa lasiin viiden tähden ripassoa ja valmistaa mausteista vegepataa. Italialaisen Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasson makumaailmaan sopii täydellisesti marokkolainen juurespata.

Veronassa sijaitseva viinitalo Pasqua Vigneti e Cantine perustettiin vuonna 1925. Viinitilan perustamisen taustalla oli Pasquan veljesten palava rakkaus Valpolicellan aluetta kohtaan. Samalla intohimolla ja rakkaudella valmistetaan ainutlaatuisia viinejä tänäkin päivänä –  jo kolmannessa sukupolvessa.

Pasquan viinitarhat sijaitsevat pääosin Veneton alueella Pohjois-Italiassa. Valpolicella Classico -alueen sydämessä sijaitseva Cecilia Berettan viinitila on Pasquan perheen ”jalokivi”. Tilan päämääränä on valmistaa korkealaatuisia viinejä, joissa heijastuvat Valpolicella- ja Soave-alueen historialliset perinteet ja persoonallisuus. Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso 2019 on tästä täydellinen esimerkki.

Huippulaatua edulliseen hintaan

Viiden tähden Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso on hieman kuivempi kuin useat muut ripassot. Se on laatuunsa nähden erittäin edullinen ostos ja loistava kumppani erityisesti mausteisille ruoille. Kokeile sen kanssa riistaa, tummaa lihaa tai herkullisia sesongin juureksia – ja muista säästää viimeinen lasillinen vielä koville, suolaisille jälkiruokajuustoille!

Täydelliset yhdessä!

Älä pelästy padan maustemäärää, sillä mehevän viinin mausteiset aromit saavat täydellisen makuparin marokkolaisen juurespadan hedelmistä, juureksista ja pohjoisafrikkalaisesta ras el hanout -mausteseoksesta. Jo padan tuoksu huumaa. Tarjoile pata raikkaan taboullehin kanssa ja kaada laseihin Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripassoa. Mikä makuelämys!

Marokkolainen juurespata

Marokkolainen juurespata

4 annosta
maidoton, munaton, vegaaninen
40 min + 1 h kypsennykseen

Ainekset:
4 porkkanaa
1 keskikokoinen lanttu
1/2 mukulaselleri
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl ras el hanout -mausteseosta
2 rkl oliiviöljyä
vettä
4 luumua
12 taatelia
lehtipersiljaa hienonnettuna

Ras el hanout:
2 tl hienonnettua juustokuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
2 tl jauhettua mustapippuria
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettuja korianterin siemeniä
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl jauhettua maustepippuria

Tabbouleh:
250 g bulguria
vettä
suolaa
1/2 kurkku
1 valkosipulinkynsi
4 tomaattia kuutioina
1 dl korianteria hienonnettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
6 rkl oliiviöljyä
1 sitruuna (kuori + 2 rkl mehua)
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:
1. Kuori ja paloittele juurekset isohkoiksi paloiksi. Kuori sipulit. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Valmista ras el hanout -masteseos sekoittamalla kaikki mausteet keskenään.
3. Kuumenna valurautapata. Lisää pataan oliiviöljy sekä sipulit. Kuullota hetki.
4. Lisää juurekset. Kuullota myös juureksia hetki. Mausta ras el hanout -mausteseoksella.
5. Lisää vettä sen verran, että raaka-aineet peittyvät juuri ja juuri. Anna hautua miedolla lämmöllä kanen alla noin tunnin.
6. Paloittele padan kypsyessä kivettömät luumut neljään osaan ja poista taateleista kivet. Lisää ne pataan tunnin kypsymisen jälkeen ja hauduta vielä 10 minuuttia.
7. Valmista padan kypsyessä myös tabbouleh. Keitä bulgur suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaan kypsäksi.
8. Kuori kurkku ja valkosipuli. Kuutio kurkku ja tomaatit. Hienonna valkosipuli ja yrtit.
9. Lisää kasvikset, yrtit, öljy ja sitruunan raastettu kuori bulgurin sekaan. Mausta 2 rkl sitruunamehua, suolalla ja pippurilla.
10. Ripottele juurespadan pintaan juuri ennen tarjoilua lehtipersiljaa. Tarjoile pata tabboulehin kanssa.
11. Kaada lasiin Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripassoa ja nauti syksystä lämpimässä villapaidassa herkullisen juurespadan äärellä.

Lue lisää

Happy hallowine! Juomat kaamosajan juhliin

22.10.2021 Viinilehden toimitus

Huippupunaviini ja lammas-sienipata – syksyn kutkuttavin makupari!

Kaupallinen yhteistyö

11.10.2021 Viinilehden toimitus

Pippurisen mausteinen syrah on riistakauden kruunaamaton kuningas

16.09.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock