Kaupallinen yhteistyö

I ❤️ BORGOGNO – laatuviinejä perinteisellä Langhen tyylillä

Kaupallinen yhteistyö

27.09.2021 Viinilehden toimitus

Mikä yhdistää italialaista 1800-luvulla elänyttä viinintekijä Bartolomeo Borgognoa ja Nooraa Kalliosta? 1800-luvulla nostettiin malja Borgognon Barolo 1820 -viinillä Italian yhdistymisen kunniaksi. 200 vuotta myöhemmin Borgognon Barololla kippistelevät laatutietoiset, kestäviä ympäristöarvoja kannattavat ja elämyksistä nauttivat milleniaalit – me, jotka rakastamme hyviä viinejä.

Huippulaatua ja tyylikkäitä viinejä

Borgognon viinitila Barolon kylässä kukkulan laella kiinnittää Piemonten matkaajan huomion. Maanviljelijä Bartolomeo Borgogno perusti viinitilan 1761 ja nykyään se on yksi Piemonten alueen vanhimmista ja arvostetuimmista tuottajista. Viinejä on kiitelty kautta aikain niiden huippulaadusta ja tyylikkyydestä – eikä suotta.

Viinitilan kellareissa on upeita viinejä parhailta vuosikerroilta. Kellarissa ne kehittyvät ja kypsyvät kymmeniä vuosia – aina siihen asti, kunnes niiden ominaisuudet ovat parhaimmillaan. Kellaroidut Barolo-kokoelman viinit ovat viininharrastajien himoittuja helmiä.

Borgogno Barolo

2020-luvun vihreitä viboja ja herkullisia pullotteita

Mutta Borgogno-viinitila on paljon muutakin kuin upeita Baroloja. Barberasta valmistetaan Barbera d’Alba -lajikeviiniä ja Dolcetton, Barberan ja Nebbiolon yhdistelmästä Langhe Rossoa. Rypäleiden ominaisuudet ilmentävät mallikkaasti terroiria ja lopputuloksena on tyylikkäitä ja herkullisia, alueelleen uskollisia Piemonten viinejä.

Vaikka takana on pitkä historia, Borgognon viinitilalla on katse tulevaisuudessa, viiniviljelyssä käytetään moderneja ja kestäviä tuotantotapoja. Borgognon viinifilosofia tähtää siihen, että viininrakastajat voivat nauttia viineistä mahdollisimman vihreästi, kestävästi ja vastuullisesti – 2020-luvun tyyliin.

BorgognoBorgogno

Borgognon viinit ovat Piemonte pullossa

Borgognon viinit käyvät spontaanisti betonitankeissa, minkä jälkeen ne kypsyvät ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viinit viimeistellään isoissa slavonialaisissa tammitynnyreissä. Alkosta on saatavilla viittä eri viiniä Borgognon tilalta. Niistä jokainen heijastaa tyylikkäästi alkuperäänsä sekä alueen perinteitä ja pitkää historiaa.

Klikkaa Alkon verkkokauppaan ja kaada lasiin herkullista Borgognoa

Lue lisää

Viinilehden viini- ja tryffelimatka Piemonteen 25.–28.11.2021

Kaupallinen yhteistyö

04.10.2021 Viinilehden toimitus. Kuvat: Shutterstock ja Casa Visette

Voita viini- ja tryffelimatka Piemonteen!

Kaupallinen yhteistyö

04.10.2021 Viinilehden toimitus. Kuvat: Shutterstock ja Casa Visette

Barolo, Barbaresco ja muut upeat, italialaiset nebbiolot

20.09.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock