Yleinen

Mikä on hyvä paikka viinien säilyttämiseen kotona?

27.09.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Moni pähkäilee viinien säilytyksen kanssa. Tässä vinkkimme viinien kotisäilytykseen.

Hyvä viininsäilytyspaikka kotona on hieman viileä, tasalämpöinen, tärinätön ja pimeä. Tarkastele kotiasi, mistä kriteerit täyttävä paikka löytyisi. Moni säilyttää viinit keittiön kaapissa, mutta se ei ole paras paikka. Kaapissa lämpötila voi nousta melkoisesti hellalla kiehuvien kattiloiden ja lämpenevän uunin vuoksi – ja laskea taas talviaikana keittiötä ikkuna auki tuuletettaessa.

Voisiko varastotila tai vaatehuone olla sopivia? Ne ovat yleensä huoneenlämpöä viileämpiä, tärinättömiä ja pimeitä – sekä suojassa ainakin suoralta auringonvalolta. Säilytyspaikan kriteereihin voisi lisätä myös miedon hajumaailman. Varaston mahdolliset maalipurkit, bensakanisterit ja muut voimakkaat tuoksut eivät kuulu samaan tilaan viinien kanssa.

Jos haluat ja pystyt panostamaan viinien kotisäilytykseen, on viinikaappi hyvä ratkaisu. Hyvä viinikaappi täyttää vaatimukset (viileä, tasalämpöinen, tärinätön ja pimeä). Säilytyskaapiksi, jossa ei ole tarkoitus varastoida viinejä vuosia, riittää kaappi, johon voi säätää yhden lämpötilan. Niin puna-, valko- kuin kuohuviinitkin varastoidaan samassa lämpötilassa.

Lue lisää

Klassikkoyhdistelmä: punaviini ja pihvi – katso täydelliset pihviviinit!

28.10.2021 Viinilehden toimitus

TOP 4: syksyn rotevat ja vahvat punaviinit

28.10.2021 Viinilehden toimitus

Alsace – Ranskan ihanin viinialue?

Kaupallinen yhteistyö

25.10.2021 Viinilehden toimitus