Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Luonnostaan matala-alkoholinen ja pirskahteleva lambrusco on vahva ehdokas seuraavaksi maailmanluokan trendiksi kevyiden, kuohuvien ja kestävästi tuotettujen viinien kasvattaessa suosiotaan. Uusi tuottajasukupolvi kirkastaa lambruscon kolhittua mainetta.
Kemiönsaaressa sijaitseva Ateljé Sami Tallberg loihtii villiruokaelämyksiä kartanoympäristössä.
Mitä yhteistä on suomalaisella saunalla, belgialaisella oluella, kaustislaisella viulunsoitolla, georgialaisella kvervi-menetelmällä valmistetuilla viineillä ja kongolaisella rumballa?
Auben Côte des Bar on kaukana Reimsin ja Épernayn samppanjasäihkystä. Bourgognen rajaa hipova metsäinen alue tunnetaan omaa tietään kulkevista, luonnonmukaisuutta suosivista viljelijätuottajista. Merkittävin niistä on Champagne Drappier.
Samettisen pehmeä brie yhdisti Wienin kongressin erimieliset rauhanneuvottelijat. Ovela juusto maistuu lisäksi tyylikkäiden chardonnay-viinien ja ranskalaisten pinot noirien kanssa.
Suunnista museoon ja päädy herkkuhetkelle kahvilaan. Omaperäiset museokahvilat ovat taiteen veroisia elämyksiä.
Tulli aloitti marraskuussa 2022 tehovalvonnan ulkomailta tilatulle alkoholille. Se viivästyttää tilauksia ja sotii asiantuntijan mukaan EU:n vapaan liikkuvuuden periaatteita vastaan – mutta saattaa silti olla lopulta kaikkien etu.
Yiannis Karakasis, Master of Wine, rakastaa omaperäisiä kreikkalaisia viinejä. Paikallisia viinejä kuitenkin uhkaa turismin kasvu.
Keski-Euroopassa mutkattomat karahviviinit ovat osa arkea, ja ranskalaisessa lounasbistrossa suomalainenkin tilaa luontevasti carafe de vin blanc’n. Kun pöytään kannetaan houkuttelevasti hikoileva pikkukarahvi, harva meistä miettii, minkälaisesta hanasta viini on siihen valutettu.
Raikkaan huurteiset, kevyet ja jaettavat drinkit kuuluvat kesään. Lado tarjoiluastia täyteen jäitä, mittaa raaka-aineet ja tarjoile janoisille.
Kansainvälisenä Chardonnay-päivänä 25. toukokuuta uuden maailman ja vanhan maailman chardonnayt ottivat mittaa toisistaan Helsinki Chardonnay Challengessa, jossa 18 viiniä kolmesta eri hintakategoriasta mittelöi parhaan chardonnayn tittelistä.
Viinilehden Vuoden punainen hanaviini on mehukkaan hedelmäinen ja hurmaavan tasapainoinen aussi-shiraz. Herkullinen riesling Saksasta nappasi pisimmän korren valkoisten sarjassa.
Isossakyrössä sijaitseva Kyrö Distillery Company on nostanut Pohjanmaan maailmankartalle Napue-ginillään ja rukiisilla mauillaan. Ginin ja viskin lisäksi tislaamo on loistava kesäkohde.