viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Sabrage
Yleinen

Avaa viinipullo tyylillä! Näin korkkaat pikkujoulut

22.11.2023 Video Splendido Food + Kuva Shutterstock

Kuohuviini on juhlava seuralainen niin pikkujouluissa kuin uudenvuoden kemuissa. Mutta miten poksauttaa pullo tyylikkäästi? Katso vinkit videolta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Korkkaa pikkujoulukausi ja avaa samppanjapullo tyylillä! Napoleonin ratsuväeltä peritty sabrage eli sabre à champagne on viihdyttävä tapa avata pullo samppanjaa.

Sabrage

Ranskankielinen termi tarkoittaa samppanjapullon avaamista sapelilla tai miekalla. Poksahtava avaustapa vaatii viiniltä tarpeeksi painetta, jotta katkeavan kaulan lasinsirpaleet eivät päädy viiniin.

Samppanjapullon paine on korkeampi kuin muiden kuohuviinien, joten turvallisuussyistä avattavaksi kannattaa valita aito samppanja. Rohkeimmat kokeilevat pullon avaamista viinilasilla tai vaikkapa kirveellä.

Lue lisää

Marjaisat kesäkuplat – TOP 5 roseekuohuvat

27.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä