viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kaupallinen yhteistyö

Eteläafrikkalainen KWV – kiehtova yhdistelmä uutta ja vanhaa maailmaa

Kaupallinen yhteistyö

04.09.2023 Viinilehden toimitus

KWV tarjoaa niin lajike- kuin sekoiteviinien ystävälle maukkaan näköispainoksen Etelä-Afrikan monipuolisesta viinitarjonnasta – ja luotettavaa laatua pullosta toiseen.

Taidolla tehtyjä viinejä syksyn ruokapöytään

KWV (Ko-operatiewe Wijnbouwers Vereniging van Zuid-Afrika) on monelle suomalaiselle tuttu tuottaja, joka ilahduttaa tasalaatuisilla – ja laatuun nähden oivan hintaisilla – käyttöviineillään. Etelä-Afrikan Paarlin alueella sijaitsevista tuotantotiloista lähtee maailmalle herkullisen hedelmäisiä ja rypälelajikkeitaan tyylipuhtaasti ilmentäviä valko- ja punaviinejä, jotka sopivat yhtä lailla sellaisenaan maisteltaviksi kuin alkusyksyn ruokapöytään. Parita esimerkiksi padoille ja sieniruoille, syksyisiä kalaruokia unohtamatta.

KWV

Vakavasti vastuullinen

Eteläafrikkalaisten viljelijöiden yhteenliittymänä vuonna 1918 aloittaneesta KWV:stä on sittemmin kehkeytynyt kestävän kehityksen ja sosiaalisen vastuunsa vakavasti ottava pörssiyritys, joka lukeutuu maan merkittävimpiin viinintuottajiin.

Laaja ja luotettava sopimusviljelijäverkosto Etelä-Afrikan parhailla viinialueilla takaa sen, että KWV-viinit voidaan valmistaa kunkin alueen tyyppiominaisuuksia ilmentävistä laaturypäleistä. Monien viljelijöiden kanssa KWV on tehnyt yhteistyötä jo sukupolvien ajan.

KWV

Lajikeviinejä, blendejä ja sekoittamisfilosofiaa

Talon helposti lähestyttävissä, rypäleiden uniikkeja kasvuolosuhteita heijastavissa sekoiteviineissä kiteytyy se, että kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Useammasta lajikkeesta – kuten Cabernet Sauvignonista, Merlot’sta ja Shirazista – tehdyt viinit kuvastavat tätä sekoittamisfilosofiaa, mutta yhtä lailla se viitoittaa talon lajikeviinien valmistusta.

”Yli 400 sopimusviljelijätarhalta tulevat rypäleet antavat meille mahdollisuuden luoda viinejä, joissa maistuu Etelä-Afrikan parhaiden maaperien mosaiikki”, toteaa KWV:n Justin Corrans. Maan 350–900 miljoonaa vuotta vanha maaperä lukeutuu viinimaailman vanhimpiin.

KWV

KWV:n lajikeviinien herkullisuuden salaisuus on siis taiten tehty sekoittaminen. Kun eri alueiden erilaisissa mikroilmastoissa kasvaneiden rypäleiden mehut sekoitetaan keskenään, syntyy viini, joka parhaimmillaan maistuu vivahteikkaammalta ja moniulotteisemmalta kuin yhden alueen rypäleistä valmistettu.

Esimerkiksi KWV Classic Collection -sarjan Chardonnay-valkoviinissä Swartlandin alueen chardonnay täydentyy muilla Western Capen ala-alueiden viineillä. Pelkästään viime vuoden aikana KWV:n pullotteet nappasivat yli 300 voittoa viinikilpailuista.

Maista ainakin nämä

KWV Classic Collection Chardonnay 2022

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Etelä-Afrikka
11,49 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

KWV Classic Collection Cabernet Sauvignon 2021

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Etelä-Afrikka
11,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

KWV Classic Collection Shiraz 2021

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Etelä-Afrikka
11,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

KWV Day Dream Collection 2021

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Coastal Region
10,48 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Ja tutustu koko KWV:n Alko-valikoimaan täältä.

Lue lisää

TOP 5: Raikkaat kevätviinit

06.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + Kuva Shutterstock

Sonoman vastuulliset viinit

05.03.2024 Ilkka Sirén + kuvat Anne-Claire Thieulon

Viinilehden Vuoden valkoviini on palkittu! Lumoava viini yllätti

04.03.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä