viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Pruuvi

Vapise, pinot noir – pruuvissa pinot noirin haastajat

06.09.2023 Eeva Hakala

Pinot Noir on klassinen kestosuosikki, mutta ihanalle ja haastavalle superlajikkeelle löytyy myös vaihtoehtoja. Viinilehden virallinen Viinimuija Eeva Hakala pruuvasi neljä punaviiniä, jotka sopivat pinot noirin rakastajalle.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Pruuvaajana Eeva Hakala

Eeva Hakala, Viinilehden virallinen Viinimuija ja WSET Diploma -opiskelija

Minä: Olen viininrakastaja, WSET Diploma -opiskelija ja Viinilehden virallinen Viinimuija. Fiilistelen viinejä rennolla otteella Instagramissa ja PodMe-palvelun podcastissa. Meissä kaikissa asuu pieni viinimuija!

Arvostan: Pidän puhtaista, herkullisista ja särmikkäistä viineistä, jotka on tehty mahdollisimman luonnollisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Mieluiten nautin natuja sekä biodynaamisia ja kestävän kehityksen periaattein valmistettuja persoonallisia viinejä.

Pruuvasin: Pinot Noir on klassinen rypälelajike, joka on sekä viiniharrastajien että alan ammattilaisten kestosuosikki – myös minun. Alkon tilausvalikoimasta löytyy kuitenkin vaihtoehtoja tämän ihanan ja haastavan superlajikkeen korvaajaksi. Poimin pruuviin neljä kiehtovaa, keskitäyteläistä punaviiniä, jotka haastavat tyylikkyydellään klassisen pinot noirin.

4 x pinot noirin haastaja

Jean-Paul Brun Fleurie Terres Dorées 2021
Tilausvalikoima 939584, 34,90 €

”Kepeän vivahteikas ja miellyttävä marjapommi hennon yrttisellä tvistillä – ja vieläpä Viinimuijan lempilajikkeesta, Gamaysta. Tarjoile hieman viilennettynä ja nauti hyvässä seurassa. Sopii myös meheville kasvisruoille, charcuterielle tai vaikkapa pizzaviiniksi.”

Ulkonäkö: Viehkeän purppuranpunainen.

Tuoksu: Kepeän marjainen ja runsas tuoksu, jossa on kirsikkaa, karpaloa, karhunvatukkaa ja myös hentoa yrttisyyttä.

Maku: Keskitäyteläinen ja kevyen marjainen, kepeät ja nuorekkaat tanniinit. Miellyttävä, melko runsas hapokkuus nostaa veden kielelle. Viini jättää pitkään suussa tuntuvan, särmikkään jälkivaikutelman.

Ruoka: Vaalea liha, pizza, runsaat pastat, kasvisruoat.

Beatrice et Pascal Lambert Chinon Les Terasses 2020
Tilausvalikoima 926292, 22,98 €

”Viini on täydellinen esimerkki freesistä ja luonnollisesta cabernet francista. Kulauteltava ja viehkeä kokonaisuus on myös monipuolinen ruokaviini. Testaa esimerkiksi grillatun kanan kaverina ja tarjoile jääkaapin kautta.”

Ulkonäkö: Kevyen sinipunainen.

Tuoksu: Viehkeän marjainen tuoksu, jossa on paprikaa, mausteisuutta, hentoa yrttisyyttä, savua ja aavistus marjaisuutta, kuten karpaloa, kirsikkaa ja mustikkaa.

Maku: Maku on keskitäyteläinen ja särmikkään hapokas. Nuorekkaat mutta kypsät tanniinit jättävät hieman suuta supistavan jälkivaikutelman.

Ruoka: Grillattu kana, mehevät kasvisruoat.

Steininger Zweigelt 2020
Tilausvalikoima 937167, 18,19 €

”Tumman marjainen mediataatiopunkku on tehty Itävallan viljellyimmästä punaisesta lajikkeesta, Zweigeltista. Maukas ja helposti lähestyttävä kokonaisuus on toimiva ruokaviini. Kokeile esimerkiksi pataruokien tai vaalean lihan seurassa.”

Ulkonäkö: Tumma, mukana häivähdys violettia.

Tuoksu: Tumman marjainen tuoksu, jossa on kirsikkaa, karpaloa, karhunvatukkaa, hentoa orvokkia ja yrttisyyttä.

Maku: Keskitäyteläinen ja marjainen maku seuraa tuoksun aromeita. Nuorekkaat tanniinit supistavat hieman suuta. Hapokkuus raikastaa mukavasti kokonaisuutta.

Ruoka: Pataruoat ja vaalea liha.

Tasca Conti d’ Almerita Regaleali Rosso 2020
Tilausvalikoima 936035, 22,43 €

”Nero d’Avola -lajikkeesta tehty tumman marjainen ja mausteinen punaviini on napakka paketti pullotettua Sisiliaa. Tuntuva hapokkuus tasapainottaa tummaa marjaisuutta ja mausteisuutta. Tarjoile esimerkiksi grillatun vaalean lihan tai burgereiden kanssa.”

Ulkonäkö: Nuorekas rubiininpunainen.

Tuoksu: Tuoksussa on tummia marjoja, kuten karhunvatukkaa ja tummaa kirsikkaa sekä aavistus yrttejä ja makeaa mausteisuutta.

Maku: Maku on keskitäyteläinen ja tuntuvan hapokas. Nuorekkaat ja kevyet tanniinit jättävät kevyesti suuta supistavan jälkivaikutelman.

Ruoka: Grillattu, vaalea liha.

Lue lisää

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Ihanasti shiraz

Kaupallinen yhteistyö

07.12.2023 Teksti Sanna Kissakangas

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä