Salaattiwrapit

Salaattiwrapit

Salaattiwrapit ovat näppärää tarjottavaa piknikillä ja pihajuhlissa. Sormisyötävien rullien makumaailma on raikkaan skandinaavinen ja ne ovat myös helppoa lounasruokaa.

30 min
servings 4 annosta

01.08.2023 Taina Salovaara + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 (iso) keräsalaatti

150 g graavikalaa (lohta tai siikaa)

8 retiisiä

1 dl smetanaa tai ranskankermaa

3 rkl hienonnettua tilliä

*

Etikkakurkut:

1–2 avomaankurkkua

1 rkl sokeria

½ tl suolaa

1 rkl kuumaa vettä

2 rkl etikkaa

Valmistusohje

1. Tee ensin etikkakurkut. Viipaloi kurkut. Liuota sokeri ja suola kuumaan veteen. Lisää etikka ja kaada liemi kannelliseen rasiaan. Lisää kurkkuviipaleet liemeen ja hölskyttele rasiaa niin, että kurkut kostuvat kauttaaltaan. Anna maustua 15 minuuttia.
2. Leikkaa salaattikerästä kanta pois. Suikaloi graavikala. Viipaloi retiisit. Mausta smetana tai ranskankerma tillillä.
3. Asettele salaatinlehdet työtasolle ja levitä tillismetanaa lehtien keskelle. Lisää päälle kurkku- ja retiisiviipaleet sekä kalasuikaleet.
4. Rullaa salaatinlehdet kääröiksi. Voit jättää rullat avonaisiksi tai sulkea ne päistä.

Vinkki:Graavikalan sijaan voit täyttää salaattiwrapit lämminsavukalalla, savutofulla tai grillatulla munakoisolla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla