Grillatut persikat

Grillatut persikat ja ruusukerma

Linnea Vihonen vie retkikokkaamisen uudelle tasolle. Avotulella valmistetuissa eväissä yhdistyvät vaivattomuus ja kotimaisten raaka-aineiden magiikka.

15 min
servings 4 annosta

13.06.2023 Reseptit Linnea Vihonen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 kypsää persikkaa 

1 vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria) 

4 rkl koivu- tai taloussokeria 

50 g voita

½ sitruunaa

kesämarjoja

(hienonnettuja kurtturuusun terälehtiä)

*

Ruusukerma:

2 dl kuohukermaa

1 tl ruusuvettä

1 tl koivusokeria

Valmistusohje

1. Mittaa ruusukerman ainekset kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi kermaksi.
2. Halkaise persikat ja poista kivi. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja irrota siemenet.
3. Kuumenna koivusokeria pannulla, muurikalla tai trangiassa. Kun sokeri on sulanut, lisää voi ja vaniljansiemenet.
4. Kun voi vaahtoaa, lisää persikanpuolikkaat pannulle leikkuupinta alaspäin ja purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu. Paista persikoita keskilämmöllä, kunnes paistopinta on kullanruskea. Käännä ympäri ja kypsennä vielä hetki lusikoimalla persikoiden päälle kuumaa, karamellisoitunutta lientä.
5. Nosta persikat lautasille, lusikoi päälle ruusukermaa ja viimeistele annokset tuoreilla, hapokkailla kesämarjoilla. Koristele halutessasi hienonnetuilla kurtturuusunlehdillä.

Vinkki:

Vaahdota ruusukerma etukäteen ja pakkaa tiiviiseen rasiaan. Paista persikat trangialla tai grillaa avotulella.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla