Lehtikaalia, kikherneitä ja fetaa

Lehtikaalia, kikherneitä & fetaa

Kata illallispöytään lehtikaalia, kikherneitä ja fetaa. Tarjoa herkullisen lisukkeen kanssa esimerkiksi porsaankyljyksiä ja polentaa.

30 min
servings 6 annosta

09.11.2022 Resepti Meri-Tuuli Väntsi + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g mustakaalia ja lehtikaalia

2 tlk kikherneitä

3 valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

2 dl valkoviiniä

2 dl kasvislientä

1 dl kuohukermaa

1 pkt (200 g) fetajuustoa

(suolaa)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 220 asteeseen grillivastuksin. Pese kaalit hyvin ja poista niistä lehtiruoti. Revi paloiksi ja laita pataan. Valuta kikherneet ja lisää kaalien joukkoon. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet paksuiksi viipaleiksi. Lisää valkosipuli ja oliiviöljy pataan, sekoita ja lämmitä liedellä kuumaksi.
2. Kun öljy alkaa tiristä, paista seosta minuutin ajan ja lisää sitten valkoviini. Kiehauta ja keitä minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kerma, kiehauta ja sekoita seosta vielä kerran huolellisesti pohjan kautta.
3. Aseta feta kokonaisena lehtikaalipedin päälle ja nosta pata uuniin ilman kantta. Paista 10–15 minuuttia tai kunnes feta ruskistuu kevyesti pinnasta.
4. Nosta pata pöytään ja sekoita paahtunut feta lehtikaalin ja kikherneiden joukkoon pöydässä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla