Endiivi

Endiivit kaprismajoneesilla ja sardellilla

Helpot ja herkulliset endiivit kaprismajoneesilla ja sardelleilla aloittavat illallisen alkupalatarjoilun. Tarjoa alkupalojen kanssa rieslingiä tai roseeta.

25 min
servings 6 annosta

09.11.2022 Resepti Meri-Tuuli Väntsi + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

3 rkl kapriksia

1 rkl hienonnettua sipulia

2 dl majoneesia

3 viipaletta kuivaa leipää

oliiviöljyä

1 rkl hienonnettua persiljaa

1 tl kuivattua oreganoa

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

2 endiiviä

1 prk sardellifileitä

2 rkl paahdettuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Hienonna kaprikset ja sekoita sipulin kanssa majoneesiin. Laita majoneesi kylmään.
2. Murusta leipä kulhoon. Lisää oliiviöljyä, yrtit ja valkosipulinkynsi, sekoita.
3. Levitä leivänmurut uunipellille ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes murut ovat rapeutuneet.
4. Levitä hasselpähkinät uunipellille ja paahda 160-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
5. Leikkaa endiiveistä kanta ja heitä pois uloimmat lehdet, jos ne ovat kovin kolhiintuneita. Irrota sisälehdet varovasti ja pese. Rouhi hasselpähkinät karkeasti.
6. Juuri ennen tarjoilua sivele endiivinlehdille 1 tl kaprismajoneesia ja ripottele päälle leivänmuruja. Asettele kullekin lehdelle yksi sardellifile ja muutama hasselpähkinämuru. Isoimmat sardellifileet voi leikata kahteen osaan.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla