Basilikarisotto

Basilikarisotto

Surauta tuuheat basilikapuskat sileäksi. Huumaavan aromikas tahna maustaa mehevän risoton.

30 min
servings 4 annosta

14.10.2022 Reseptit Satu Koivisto + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuvat Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 l kasvislientä

2 sipulia

2 varsisellerin vartta

1 + 1 rkl öljyä

3 dl risottoriisiä (Arborio)

2 rkl sitruunamehua

2 dl basilikatahnaa

½ tl suolaa

mustapippuria

(vettä)

*

Basilikatahna:

2 ruukkua basilikaa

2 rkl sitruunamehua

2 dl cashewpähkinöitä

2 dl rypsiöljyä

½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna kasvisliemi.
2. Tee basilikatahna. Leikkaa basilikat hieman pienemmiksi. Laita kaikki tahnan aineet kannuun ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella. Puolet tahnasta käytetään risottoon, loppu säästetään seuraavaan päivään.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna varsisellerin varret. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit ja varsisellerit raukeiksi, noin 10 minuuttia.
4. Lisää kattilaan 1 rkl öljyä ja riisi. Kuullota miedolla lämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa.
5. Lisää kasvisliemi muutamassa erässä ja sekoita ahkerasti. Kun riisi on liki pureskeltavaa, al dente, lisää basilikatahna. Mausta ja tarkista suola. Lisää vettä, jos risotto uhkaa kuivua.

Vinkki! Käytä loppu basilikatahna herkullisen papukeiton viimeistelyyn.

Viinisuositus

 

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla