parfait

Karpaloparfait & rosmariinimarenki

Rebelle Raspberry -viinin vadelmainen aromikkuus täydentää annoksen karpalon ja rosmariinin aromimaailmaa.

09.09.2022 Resepti Kai Kallio, viinisuositus Antti Rinta-Huumo, kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Karpaloparfait:

2 keltuaista

45 g hunajaa

125 g karpalososetta (soseutettua karpaloa siivilöitynä)

*

Italialainen marenki:

1 kananmunan valkuainen

60 g sokeria

1 rkl vettä

5 g glukoosia

2 dl kermaa

*

Rosmariinimarenki:

90 g vettä

30 g hunajaa

1 oksa rosmariinia

50 g tomusokeria

10 g valkuaisjauhetta

*

Karpalo Cremeaux:

70 g karpalososetta

100 g valkosuklaata

Valmistusohje

Karpaloparfait

1. Laita ainekset kulhoon ja kulho vesihauteeseen.
1. Kypsennä koko ajan vatkaten. Varo kuumentamasta yli 78-asteiseksi.
3. Kun kananmuna ei enää maistu, nosta kulho pois vesihauteesta ja vatkaa vaahtoa edelleen, kunnes se on jäähtynyt 35-asteiseksi.
4. Yhdistä keskenään jäähdykepohja, italialainen marenki ja kermavaahto. Pakasta mahdollisimman nopeasti annosvuoissa.
5. Tarjoile rosmariinimarengin ja karpalo Cremeaux´n kera.

Italialainen marenki

1. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
2. Sekoita sokeri, vesi ja glukoosi kattilassa ja kuumenna 121-asteiseksi.
3. Ota kattila liedeltä. Lisää ohuena nauhana vatkatun valkuaisen joukkoon (koneen käydessä koko ajan) ja anna jäähtyä 35-asteiseksi koko ajan vatkaten.
4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

Rosmariinimarenki

1. Laita kattilaan vesi, hunaja ja rosmariini. Keitä kunnes 4/5 on jäljellä.
2. Sekoita loput ainekset liemeen.
3. Vatkaa marengiksi eli kovaksi vaahdoksi.
4. Pursota silikonimatolle tai leivinpaperille pisaroiksi.
5. Kuivata 65-asteisessa uunissa 12 tuntia.

Karpalo Cremeaux

1. Lämmitä karpalosose 35–40-asteiseksi.
2. Sulata valkosuklaa n. 40-asteiseksi.
3. Vatkaa aineisosat sekaisin, jäähdytä ja laita pursotinpussiin.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla