parfait

Karpaloparfait & rosmariinimarenki

Rebelle Raspberry -viinin vadelmainen aromikkuus täydentää annoksen karpalon ja rosmariinin aromimaailmaa.

09.09.2022 Resepti Kai Kallio, viinisuositus Antti Rinta-Huumo, kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Karpaloparfait:

2 keltuaista

45 g hunajaa

125 g karpalososetta (soseutettua karpaloa siivilöitynä)

*

Italialainen marenki:

1 kananmunan valkuainen

60 g sokeria

1 rkl vettä

5 g glukoosia

2 dl kermaa

*

Rosmariinimarenki:

90 g vettä

30 g hunajaa

1 oksa rosmariinia

50 g tomusokeria

10 g valkuaisjauhetta

*

Karpalo Cremeaux:

70 g karpalososetta

100 g valkosuklaata

Valmistusohje

Karpaloparfait

1. Laita ainekset kulhoon ja kulho vesihauteeseen.
1. Kypsennä koko ajan vatkaten. Varo kuumentamasta yli 78-asteiseksi.
3. Kun kananmuna ei enää maistu, nosta kulho pois vesihauteesta ja vatkaa vaahtoa edelleen, kunnes se on jäähtynyt 35-asteiseksi.
4. Yhdistä keskenään jäähdykepohja, italialainen marenki ja kermavaahto. Pakasta mahdollisimman nopeasti annosvuoissa.
5. Tarjoile rosmariinimarengin ja karpalo Cremeaux´n kera.

Italialainen marenki

1. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
2. Sekoita sokeri, vesi ja glukoosi kattilassa ja kuumenna 121-asteiseksi.
3. Ota kattila liedeltä. Lisää ohuena nauhana vatkatun valkuaisen joukkoon (koneen käydessä koko ajan) ja anna jäähtyä 35-asteiseksi koko ajan vatkaten.
4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

Rosmariinimarenki

1. Laita kattilaan vesi, hunaja ja rosmariini. Keitä kunnes 4/5 on jäljellä.
2. Sekoita loput ainekset liemeen.
3. Vatkaa marengiksi eli kovaksi vaahdoksi.
4. Pursota silikonimatolle tai leivinpaperille pisaroiksi.
5. Kuivata 65-asteisessa uunissa 12 tuntia.

Karpalo Cremeaux

1. Lämmitä karpalosose 35–40-asteiseksi.
2. Sulata valkosuklaa n. 40-asteiseksi.
3. Vatkaa aineisosat sekaisin, jäähdytä ja laita pursotinpussiin.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Antiche Terre

Intohimona Valpolicellan maaperä

Luciano Sancassani tuottaa viiniä Valpolicellassa Venetossa, muttei pidä itseään viiniasiantuntijana. Sancassanin mukaan hyvä viini on loistava lähtökohta, mutta se ei yksin riitä. Tarvitaan taitavaa myyntiä ja markkinointia.

Mainos - Sisältö jatkuu alla