Kananmaksapatee

Kananmaksapatee & kurpitsaa

Kananmaksapatee on herkullinen alkuruoka. Tarjoile kananmaksa kurpitsapyreen ja -pikkelsin kera, kruunaa sherryhyytelöllä ja kaada lasiin veden kielelle nostattavaa tokajia.

1 h 45 min
servings 4 annosta

02.05.2022 Kristian Vuojärvi + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Patee:

1 banaanishalottisipuli

1 valkosipulinkynsi

2 rkl sherryä

2 rkl konjakkia

3 oksaa timjamia

200 g broilerinmaksaa

100 g voita

1 dl kermaa

4 kananmunaa

mustapippuria & suolaa

*

Tarjoiluun:

yrttejä

kurpitsansiemeniä

briossia tai muuta vaaleaa leipää paahdettuna

*

Kurpitsapikkelssi:

150 g kurpitsaa

1 pieni shalottisipuli

1 dl vaalea balsamicoetikkaa

2 rkl sinapinsiemeniä

2 rkl sokeria

suolaa

*

Kurpitsapyree:

200 g kurpitsaa

20 g voita

3 oksaa meiramia

sitruunanmehua

suolaa

*

Sherryhyytelö:

1 dl sherryä

2 rkl sherryetikkaa

2 rkl sokeria

4 g agaria

1 dl vettä

Valmistusohje

Patee

Valmistusaika 40 min     

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja freesaa pannulla.
2. Lisää joukkoon alkoholit ja timjami.
3. Ruskista maksat voissa ja yhdistä ne sipuliseokseen.
4. Lisää kerma, munat, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi tehosekoittimella.
5. Laita massa kelmulla vuorattuun terriinivuokaan. Peitä vuoka foliolla.
6. Kypsennä 90-asteisessa uunissa vesihauteessa 30–40 min.
7. Jäähdytä ja leikkaa patee annospaloiksi.
8. Tarjoa kurpitsapikkelssin ja -pyreen, sherryhyytelön sekä paahdetun leivän kanssa. Koristele annos yrteillä ja kurpitsansiemenillä.

Kurpitsapikkelssi

Valmistusaika 20 min

1. Kuori kurpitsa ja sipuli. Leikkaa kuutioiksi.
2. Freesaa kuutiot kattilasssa. Lisää balsamico ja mausteet. Keitä kypsäksi. Mausta suolalla. Jäähdytä ja säilö lasipurkkiin.

Kurpitsapyree

Valmistusaika 30 min

1. Kuori ja kuutioi kurpitsat.
2. Laita uunivuokaan kurpitsakuutiot, voi ja meirami. Paahda uunissa kypsäksi 180 asteessa, noin 25 min.
3. Poista meiramit joukosta. Aja kurpitsat tehosekoittimessa pyreeksi.
4. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Siivilöi.

Sherryhyytelö

Valmistusaika 15 min

1. Laita ainekset kattilaan. Sekoita hyvin ja kiehauta.
2. Laita seos vuokaan. Anna hyytyä kylmässä.
3. Leikkaa hyytelö kuutioiksi.

Vinkki! Voit käyttää agarin sijaan liivatetta. Käytä tällöin 2 liivatetta. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta muut ainekset kattilassa. Lisää liivatteet ja anna hyytyä kylmässä.

Viinisuositus

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Antiche Terre

Intohimona Valpolicellan maaperä

Luciano Sancassani tuottaa viiniä Valpolicellassa Venetossa, muttei pidä itseään viiniasiantuntijana. Sancassanin mukaan hyvä viini on loistava lähtökohta, mutta se ei yksin riitä. Tarvitaan taitavaa myyntiä ja markkinointia.

Mainos - Sisältö jatkuu alla