sillimousse ja perunaletut

Sillimousse ja perunaletut

Sillimousse ja perunaletut sopivat joko aterian alkupalaksi tai buffet-pöydän antimeksi. Halutessasi voit lisätä annosten pinnalle kuutioitua etikkapunajuurta antamaan kirpeyttä.

3 h
servings 8 annosta

04.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 pkt (200 g) matjessillifileetä

2 dl kuohukermaa

1 prk (120 g) smetanaa (ei kevyt)

1 dl ruohosipulia silputtuna

1/2 dl tilliä silputtuna

1 rkl sitruunamehua

1/4 tl mustapippuria

ripaus suolaa

(raastettua piparjuurta)

*

Perunaletut:

4 dl perunamuusia

2 dl maitoa

2 munaa

1 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

paistamiseen voi-öljyseosta

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuivaa silli. Leikkaa hyvin pieniksi paloiksi. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
2. Vatkaa kerma ja smetana vaahdoksi. Lisää joukkoon sillipalat ja muut moussen ainekset. Mausta seos halutessasi raastetulla piparjuurella.
3. Sekoita perunalettutaikinan ainekset kulhossa.
4. Paista taikinasta voi-öljyseoksessa keskilämmöllä pieniä lettuja.
5. Tarjoa perunaletut lämpiminä sillimoussen kanssa.


Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla