viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
sillimousse ja perunaletut
Reseptit

Sillimousse ja perunaletut

04.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
3 h
servings Created with Sketch.
8 annosta

Sillimousse ja perunaletut sopivat joko aterian alkupalaksi tai buffet-pöydän antimeksi. Halutessasi voit lisätä annosten pinnalle kuutioitua etikkapunajuurta antamaan kirpeyttä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 pkt (200 g) matjessillifileetä

2 dl kuohukermaa

1 prk (120 g) smetanaa (ei kevyt)

1 dl ruohosipulia silputtuna

1/2 dl tilliä silputtuna

1 rkl sitruunamehua

1/4 tl mustapippuria

ripaus suolaa

(raastettua piparjuurta)

*

Perunaletut:

4 dl perunamuusia

2 dl maitoa

2 munaa

1 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

paistamiseen voi-öljyseosta

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuivaa silli. Leikkaa hyvin pieniksi paloiksi. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
2. Vatkaa kerma ja smetana vaahdoksi. Lisää joukkoon sillipalat ja muut moussen ainekset. Mausta seos halutessasi raastetulla piparjuurella.
3. Sekoita perunalettutaikinan ainekset kulhossa.
4. Paista taikinasta voi-öljyseoksessa keskilämmöllä pieniä lettuja.
5. Tarjoa perunaletut lämpiminä sillimoussen kanssa.

Stefan Winter Riesling Brut 2018

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Pfalz
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Currysillileipä

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Kalaruoka
Alkuruoka
Alkuruoka

Rapeaksi paistettu silli ja hernemajoneesi

time Created with Sketch.
3-4 h 30 min
Kalaruoka

Lue lisää

Silli on kesän kunkku! Katso herkulliset sillireseptit

24.06.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä