Ainekset
2–3 päärynää
2 rkl voisulaa
2 rkl fariinisokeria
ripaus kaneli
*
Täyte:
¼ prk (50 g) vaniljatuorejuustoa
1/2 prk (75 g) ranskankermaa
1–2 rkl sinihomejuustomurua
*
Pinnalle:
2 piparia
sinihomejuustomurua
Valmistusohje
1. Pese ja halkaise päärynät. Koverra puolikkaisiin lusikalla kolo.
2. Laita päärynät uunivuokaan ja sivele ne voisulalla. Mausta sokerilla ja kanelilla.
3. Paista päärynöitä 200-asteisessa uunissa noin 25 min tai kunnes hedelmät ovat pehmenneet uuniomenoiden tapaan.
4. Valmista täyte päärynöiden paistuessa. Sekoita aineet kulhossa sekaisin.
5. Lusikoi täyte kypsien päärynöiden koloihin. Ripottele päälle murustettua piparia ja sinihomejuustoa. Nauti haaleana.