kurpitsa kurpitsagnoccheja

Kurpitsagnocchit ja ruskistettu voikastike

Itse tehdyt kurpitsagnocchit eivät ehkä ole pikaruokaa, mutta pienen vaivannäön palkaksi syntyy reilu annos maukkaita kurpitsagnoccheja neljälle.

1 h 15 min
servings 4 annosta

06.10.2021 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

noin 500 g kurpitsaa (3 dl kurpitsasosetta)

1 rkl öljyä

2 jauhoista perunaa (keskikoko)

vettä (perunoiden keittämiseen)

1 keltuainen

noin 3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl raastettua parmesaania

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

*

Salvia-voikastike:

100 g voita

noin 10 salvianlehteä

1/2 rkl sitruunanmehua

ripaus suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

vettä ja suolaa gnocchien keittämiseen

öljyä gnocchien paistamiseen

raastettua parmesaania

Valmistusohje

1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet. Lohko ja kuori kurpitsa.
2. Pane lohkot uunipellille, sipaise öljyllä ja paahda 200-asteisessa uunissa pehmeiksi, noin 25 minuuttia.
3. Kuori, keitä perunat. Survo kypsät perunat.
4. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella tai survimella ja ota kulhoon 3 dl sosetta gnoccheja varten.
5. Lisää kurpitsasoseen joukkoon perunasurvos ja anna jäähtyä.
6. Lisää kurpitsasoseeseen keltuainen, parmesaani, mausteet sekä sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä, juuri ja juuri muovailtava taikina. Sekoita mahdollisimman vähän, älä vaivaa taikinaa.
7. Ota noin kolmannes taikinasta kerrallaan hyvin jauhotetulle työpöydälle. Pyörittele pala tangoksi kevyin liikkein. Leikkaa tanko terävällä veitsellä parin sentin paloiksi. Jatka, kunnes koko taikina on leivottu gnoccheiksi.
8. Keitä gnocchit useassa erässä runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaa. Nosta pois reikäkauhalla.
9. Valmista kastike. Paahda voi kasarissa vaalean pähkinän ruskeaksi. Lisää salvianlehdet ja kuumenna hetki. Mausta voi sitruunalla ja ripauksella suolaa sekä pippuria.
10. Paista kurpitsagnoccheja ennen tarjoamista öljyssä pannulla sen verran, että niihin tulee kaunis ruskea pinta.
11. Annostele kurpitsagnocchit kuumennetuille lautasille ja lusikoi päälle salvia-voikastiketta. Tarjoa lisäksi raastettua parmesaania.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla